Lohikeittoa leipäkuoressa

Hauskaa tarjottavaa juhlapöytiin.

Ainekset

  • ½ kg lohifileetä
  • 1 kg uusia perunoita
  • 4 uutta sipulia
  • 25 g voita
  • 2 kalaliemikuutiota
  • nippu tilliä
  • 2 dl kermaa
  • suolaa
  • pippuria
  • 4 pientä pyöreää leipää

Valmistusohje

Poista kalasta ruodot sekä nahka ja kuutioi se. Mausta kalapalat kevyesti suolalla ja pippurilla ja jätä maustumaan kulhoon.

Kuori ja paloittele sipulit ja pestyt perunat. Kuullota sipulihaketta voissa hetki ja kumoa sekaan myös perunat. Lisää joukkoon kalaliemikuutiot ja vettä niin, että perunat juuri peittyvät. Anna perunoiden kypsyä ja kaada joukkoon kerman. Kiehauta. Lisää kalapalat kuumaan keittoon yksitellen ja sekoita joukkoon reilusti hakattua tilliä. Älä keitä enää, etteivät kalapalat hajoaisi.

Koverra leivät kupeiksi ja paahda niitä useasti käännellen kunnes ne alkavat kuivua. Leikkaa sisäosan palat pikku kuutioiksi ja kuivata myös ne grillissä. Voit tarjota leipäkrutongit keiton kanssa tai jauhaa niistä korppujauhoja. Tarjoa keitto lämpöisistä leipäkupeista.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja