Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohikeittoa leipäkuoressa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Hauskaa tarjottavaa juhlapöytiin.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Ainekset

  • ½ kg lohifileetä
  • 1 kg uusia perunoita
  • 4 uutta sipulia
  • 25 g voita
  • 2 kalaliemikuutiota
  • nippu tilliä
  • 2 dl kermaa
  • suolaa
  • pippuria
  • 4 pientä pyöreää leipää

Valmistusohje

Poista kalasta ruodot sekä nahka ja kuutioi se. Mausta kalapalat kevyesti suolalla ja pippurilla ja jätä maustumaan kulhoon.

Kuori ja paloittele sipulit ja pestyt perunat. Kuullota sipulihaketta voissa hetki ja kumoa sekaan myös perunat. Lisää joukkoon kalaliemikuutiot ja vettä niin, että perunat juuri peittyvät. Anna perunoiden kypsyä ja kaada joukkoon kerman. Kiehauta. Lisää kalapalat kuumaan keittoon yksitellen ja sekoita joukkoon reilusti hakattua tilliä. Älä keitä enää, etteivät kalapalat hajoaisi.

Koverra leivät kupeiksi ja paahda niitä useasti käännellen kunnes ne alkavat kuivua. Leikkaa sisäosan palat pikku kuutioiksi ja kuivata myös ne grillissä. Voit tarjota leipäkrutongit keiton kanssa tai jauhaa niistä korppujauhoja. Tarjoa keitto lämpöisistä leipäkupeista.

Lisää aiheesta:

Lämpimät kananmaksaleivätKalapullat currykastikkeessaKalaa kookos-sipulikastikkeessaKalakeitto kymmenelleLohi voikastikkeessaKermainen lohikeitto
LohikeittoLiharuokaKananmunatonAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lohikeitto
  • 07.05.202409:18
    Kala

    Eemeli Väyrysen lohikeitto

  • 05.05.202210:31
    Kalakeitto

    Maailman paras lohikeitto – lisää keiton joukkoon Linnean salainen raaka-aine

  • 21.02.202212:57
    Keitot

    Harri Syrjäsen lohiseljanka

  • 04.02.202211:09
    Keitot

    Harri Syrjäsen lohikeitto

  • 14.06.202109:02
    Kalakeitto

    Kermainen lohikeitto – paras lohikeitto valmistuu savulohesta