Lohikeittoa leipäkuoressa
Hauskaa tarjottavaa juhlapöytiin.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- ½ kg lohifileetä
- 1 kg uusia perunoita
- 4 uutta sipulia
- 25 g voita
- 2 kalaliemikuutiota
- nippu tilliä
- 2 dl kermaa
- suolaa
- pippuria
- 4 pientä pyöreää leipää
Valmistusohje
Poista kalasta ruodot sekä nahka ja kuutioi se. Mausta kalapalat kevyesti suolalla ja pippurilla ja jätä maustumaan kulhoon.
Kuori ja paloittele sipulit ja pestyt perunat. Kuullota sipulihaketta voissa hetki ja kumoa sekaan myös perunat. Lisää joukkoon kalaliemikuutiot ja vettä niin, että perunat juuri peittyvät. Anna perunoiden kypsyä ja kaada joukkoon kerman. Kiehauta. Lisää kalapalat kuumaan keittoon yksitellen ja sekoita joukkoon reilusti hakattua tilliä. Älä keitä enää, etteivät kalapalat hajoaisi.
Koverra leivät kupeiksi ja paahda niitä useasti käännellen kunnes ne alkavat kuivua. Leikkaa sisäosan palat pikku kuutioiksi ja kuivata myös ne grillissä. Voit tarjota leipäkrutongit keiton kanssa tai jauhaa niistä korppujauhoja. Tarjoa keitto lämpöisistä leipäkupeista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka