Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohifileetä jauhetun hauen ja punaviinivoikastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • Neljälle

Ainekset

  • 400 g fileoitua, tuoretta lohta
  • 100 g haukifileetä
  • 1 munanvalkuainen
  • 3 dl kuohukermaa
  • 2 hienonnettua salottisipulia
  • 3 dl kalalientä
  • 4 dl punaviiniä, Bordeauxtyyppistä
  • 8 hyvin puhdistettua porkkanaa
  • 6 kevätsipulia
  • 4 rkl punaviinietikkaa
  • 200 g voita (mieluiten suolatonta)
  • ½ sitruuna
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 prk korvasieniä
  • 1 dl kuohukermaa
  • vihanneskrassia koristeeksi

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Jauha haukifileet tai sekoita ne tehosekoittimessa suolaripauksen kera hienoksi. Lisää munanvalkuainen ja kerma, vähän kerrallaan, kunnes saat notkean ja ilmavan taikinan. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Voitele uuninkestävä vuoka. Jaa lohi 4 yhtä suureen osaan, laita palat vuokaan. Levitä päälle haukitaikinaa. Ripottele päälle 2 tl hienonnettua salottisipulia, kaada vuokaan kalaliemi ja 1 dl punaviiniä. Nesteen ei pidä ylettyä haukitaikinaan asti. Paista ilman kantta uunissa 6-8 minuuttia niin, että kala saa hieman väriä.

Punaviinikastikkeen ja lohen yhdistelmä on kulinaarinen kokemus. Asettele kastike peiliksi lämpimille lautasille ja laita päälle lohifileet, jotka on maustettu jauhetulla hauella. Koristele vihanneksin, korvasienin ja lisää hieman vihanneskrassia. Tarjoile riisin tai pienten uusien perunoiden kera.

3. Keitä samalla porkkanat ja kevätsipulit vesitilkassa muutama minuutti, niin että niissä on vielä napakkuutta jäljellä. Paista sienet lopun salottisipulin kanssa ja keitä ne sekä 1 dl kermaa, kunnes seos on kermainen.

(Huom! Jos käytät tuoreita korvasieniä, ne on ryöpättävä kahteen kertaan runsaassa vedessä (1 osa sieniä, 3 osaa vettä, keittoaika vähintään 5 minuuttia) ja huuhdeltava ryöppäysten välillä ja jälkeen kunnolla, ennen kuin niitä käytetään ruoanlaittoon.)

4. Kastike: Kuumenna punaviinietikka ja 1 rkl salottisipulia paksupohjaisessa kattilassa, kunnes kattila on lähes kuiva. Lisää voi ja sekoita hienoksi kastikkeeksi.

Keitä toisessa kattilassa kokoon 3 dl punaviiniä kunnes noin puolet on jäljellä, lisää kokoon keitetty punaviini voikattilaan vähän kerrallaan, samalla sekoittaen. Mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Siivilöi kastike ja pidä kuumana. Se ei saa enää kiehua, silloin se juoksettuu.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Pannulla paistettua kuhaa, kyssäkaali-omenasalaatti ja beurre blanc -kastike, Valtterin reseptiGratinoitu meriantura valkoviinikastikkeessaGratinoidut punakampelafileet perunapyreen keraSiiderikeitetty poronpaisti ja kantarelllitLohikvenellit valkoviinikastikkeessaTäytettyä, sahramimaustettua pikkupääkampelaa
LohifileePääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lohifilee
  • 16.12.202112:18
    Graavikala

    Jääkellarin lohi – Henri Alénin ohje

  • 24.09.202013:31
    Paistettu lohi

    Henri Alénin idän ihmelohi – helposti valmistuva arkiruoka

  • 06.04.202009:08
    Uunilohi

    Helppo uunilohi – rapea kuorrutus, jossa maistuu sitruuna ja tilli

  • 10.03.202014:27
    Alkuruoat

    Kari Aihisen minuuttimarinoitua lohta eli soijalla pikamarinoitu lohi

  • 13.02.202013:09
    Paistettu lohi

    Kari Aihisen paistettu lohi ja juurekset