Lohifileetä jauhetun hauen ja punaviinivoikastikkeen kera
Punaviinikastikkeen ja lohen yhdistelmä on kulinaarinen kokemus. Asettele kastike peiliksi lämpimille lautasille ja laita päälle lohifileet, jotka on maustettu jauhetulla hauella. Koristele vihanneksin, korvasienin ja lisää hieman vihanneskrassia. Tarjoile riisin tai pienten uusien perunoiden kera.
Ainekset
- Neljälle
Ainekset
- 400 g fileoitua, tuoretta lohta
- 100 g haukifileetä
- 1 munanvalkuainen
- 3 dl kuohukermaa
- 2 hienonnettua salottisipulia
- 3 dl kalalientä
- 4 dl punaviiniä, Bordeauxtyyppistä
- 8 hyvin puhdistettua porkkanaa
- 6 kevätsipulia
- 4 rkl punaviinietikkaa
- 200 g voita (mieluiten suolatonta)
- ½ sitruuna
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 prk korvasieniä
- 1 dl kuohukermaa
- vihanneskrassia koristeeksi
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Jauha haukifileet tai sekoita ne tehosekoittimessa suolaripauksen kera hienoksi. Lisää munanvalkuainen ja kerma, vähän kerrallaan, kunnes saat notkean ja ilmavan taikinan. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Voitele uuninkestävä vuoka. Jaa lohi 4 yhtä suureen osaan, laita palat vuokaan. Levitä päälle haukitaikinaa. Ripottele päälle 2 tl hienonnettua salottisipulia, kaada vuokaan kalaliemi ja 1 dl punaviiniä. Nesteen ei pidä ylettyä haukitaikinaan asti. Paista ilman kantta uunissa 6-8 minuuttia niin, että kala saa hieman väriä.
3. Keitä samalla porkkanat ja kevätsipulit vesitilkassa muutama minuutti, niin että niissä on vielä napakkuutta jäljellä. Paista sienet lopun salottisipulin kanssa ja keitä ne sekä 1 dl kermaa, kunnes seos on kermainen.
(Huom! Jos käytät tuoreita korvasieniä, ne on ryöpättävä kahteen kertaan runsaassa vedessä (1 osa sieniä, 3 osaa vettä, keittoaika vähintään 5 minuuttia) ja huuhdeltava ryöppäysten välillä ja jälkeen kunnolla, ennen kuin niitä käytetään ruoanlaittoon.)
4. Kastike: Kuumenna punaviinietikka ja 1 rkl salottisipulia paksupohjaisessa kattilassa, kunnes kattila on lähes kuiva. Lisää voi ja sekoita hienoksi kastikkeeksi.
Keitä toisessa kattilassa kokoon 3 dl punaviiniä kunnes noin puolet on jäljellä, lisää kokoon keitetty punaviini voikattilaan vähän kerrallaan, samalla sekoittaen. Mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Siivilöi kastike ja pidä kuumana. Se ei saa enää kiehua, silloin se juoksettuu.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Meksikolainen papukeitto