Lohifilee punaviinikastikkeessa
Lohessa on niin voimakas maku, että sen kanssa sopii tarjoilla punaviinikastiketta. Juo mielellään samanlaatuista viiniä aterialla.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 600 g lohifileetä
- suolaa ja valkopippuria
Punaviinikastike
- 1 salottisipuli
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 3 dl punaviiniä
- 2 dl vasikkalientä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pane lohifilee voideltuun univuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista kalaa uunissa noin 20 minuuttia.
2. Punaviinikastike: Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna kasarissa voita ja kuullota sipulisilppua kullankeltaiseksi. Nosta pois liedeltä ja sekoita joukkoon jauho. Lisää punaviini ja lihaliemi sekoittaen. Nosta kasari takaisin liedelle, kuumenna kiehuvaksi, laske lämpöä ja hauduta 3 minuuttia. Siivilöi sitten tiuhan siivilän läpi.
3. Tarjoile kastike lohen ohessa, keitetyt perunat sopivat lisäksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta