Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohiceviche

Julkaistu 26.01.2018 20:00

MTV LIFESTYLE

10:lle

  • 2 kourallista hasselpähkinöitä
  • 3 retiisiä
  • 500 g tuoretta, nahatonta lohifileetä
  • 1–2 ruukkua korianteria
  • 1 punasipuli
  • 2 sydänsalaattia tai baby gem -salaattia

Marinadi

  • 3 limetin mehu
  • ½ tuore jalapeno tai vihreä chili
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Paahda hasselpähkinöitä 160-asteisessa uunissa 10 minuuttia ja jäähdytä. Laita pähkinät keittiöliinan sisään ja hiero pähkinöitä liinan läpi, jolloin suurin osa kuorista irtoaa. Poimi kuoritut pähkinät liinasta ja pilko karkeaksi muruksi.

Tee marinadi. Purista limeteistä mehut lasiin, lisää hienonnettu jalapeno tai chili, kalakastike, oliiviöljy sekä ripaus suolaa ja mustapippuria. Sekoita ja tarkista maku.

Suikaloi retiisit ohuen ohuiksi ja laita kylmään veteen odottamaan tarjoilua.

Leikkaa lohi 1 x 1cm:n kuutioiksi ja laita kulhoon. Säästä muutamia korianterin lehtiä koristeluun, hienonna loput varsineen ja yhdistä loheen. Hienonna punasipuli ja sekoita sekin lohen joukkoon.

Graavilohi on yksi suosituimpia juhlatarjoiltavia, mutta niin moneen kertaan nähty. Lohen voi tarjoilla myös näppärän kokoisista salaattiveneistä Samassa liemessä -ohjelman reseptin inspiroimana.


Juuri ennen tarjoilua irrota salaatinlehdet kerästä, pese ja asettele tarjoiluvadille. Sekoita marinadi lohen sekaan, jolloin limetin mehu ja suola kypsentävät lohta ja se alkaa muuttua pinnaltaan vaaleaksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai chiliä, jos haluat lisää potkua. Lusikoi täyte salaatinlehdille ja koristele retiisiviipaleilla ja hasselpähkinärouheella. Tarjoa heti.

Lisää aiheesta:

Lohipastrami salaattiNopea lohivokkiKevätkääryleet graavilohen ja sinappikastikkeen keraAvokadoa ja scampejaThaimaalaiset kalakakut ja dippikastikeUunilohi itämaisittain kuorrutettuna
Samassa liemessäkalaruokaKalaPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Samassa liemessä
  • 16.01.201811:57
    Pannukakku

    Ricottapannarit

  • 16.01.201811:33
    Makeat vohvelit

    Vissyvohvelit

  • 16.01.201811:28
    Aasialainen ruoka

    Broccoli-stirfry

  • 11.01.201814:30
    kana

    Maissikeitto grillikanasta (Rotisseriekanakeitto)

  • 26.01.201820:00
    kasvisruoka

    Filotaikinakupit