Lohiceviche

ceviche_091A1401 (1)

Graavilohi on yksi suosituimpia juhlatarjoiltavia, mutta niin moneen kertaan nähty. Lohen voi tarjoilla myös näppärän kokoisista salaattiveneistä Samassa liemessä -ohjelman reseptin inspiroimana.

10:lle

  • 2 kourallista hasselpähkinöitä
  • 3 retiisiä
  • 500 g tuoretta, nahatonta lohifileetä
  • 1–2 ruukkua korianteria
  • 1 punasipuli
  • 2 sydänsalaattia tai baby gem -salaattia

Marinadi

  • 3 limetin mehu
  • ½ tuore jalapeno tai vihreä chili
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Paahda hasselpähkinöitä 160-asteisessa uunissa 10 minuuttia ja jäähdytä. Laita pähkinät keittiöliinan sisään ja hiero pähkinöitä liinan läpi, jolloin suurin osa kuorista irtoaa. Poimi kuoritut pähkinät liinasta ja pilko karkeaksi muruksi.

Tee marinadi. Purista limeteistä mehut lasiin, lisää hienonnettu jalapeno tai chili, kalakastike, oliiviöljy sekä ripaus suolaa ja mustapippuria. Sekoita ja tarkista maku.

Suikaloi retiisit ohuen ohuiksi ja laita kylmään veteen odottamaan tarjoilua.

Leikkaa lohi 1 x 1cm:n kuutioiksi ja laita kulhoon. Säästä muutamia korianterin lehtiä koristeluun, hienonna loput varsineen ja yhdistä loheen. Hienonna punasipuli ja sekoita sekin lohen joukkoon.

Juuri ennen tarjoilua irrota salaatinlehdet kerästä, pese ja asettele tarjoiluvadille. Sekoita marinadi lohen sekaan, jolloin limetin mehu ja suola kypsentävät lohta ja se alkaa muuttua pinnaltaan vaaleaksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai chiliä, jos haluat lisää potkua. Lusikoi täyte salaatinlehdille ja koristele retiisiviipaleilla ja hasselpähkinärouheella. Tarjoa heti.


Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.