Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohiburgeri

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 700 g lohifileetä
  • 2 munaa
  • 2 tl suolaa
  • ½ tl valkopippurirouhetta
  • ½ dl korppujauhoa
  • 2 rkl voita

Tarjoiluun

  • ½ jäävuorisalaattikerää
  • ½ punasipuli
  • 1 tomaatti
  • 3 maustekurkkua
  • 1 iso patonki

Valmistusohje

1. Jauha tai miksaa lohifilee murekkeeksi. Riko munat kuppiin ja vatkaa kevyesti. Sekoita yhteen lohimureke, munat, suola ja pippuri. Muotoile 4 pihviä kostutetuilla käsillä ja kieräytä pihvit kevyesti korppujauhossa. Anna pihvien levätä leikkuulaudalla hetki.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Suikaloi salaatti, leikkaa punasipuli renkaiksi, viipaloi tomaatti ja leikkaa maustekurkut vinottain pienemmiksi paloiksi. Jaa salaatti, tomaatit, kurkut ja sipulirenkaat neljälle lautaselle.

3. Paista lohipihvit voissa miedolla lämmöllä paistinpannussa tai grillaa hiiligrillissä hieman loitolla kovimmasta hehkusta. Kypsyminen vie 3-4 minuuttia puoleltaan. Leikkaa patonki vinottain kahdeksaan palaan ja esilämmitä niitä uunissa 2 minuuttia. Aseta patonginpalanen kullekin lautaselle, nosta päälle lohipihvi ja peitä toisilla patonginpaloilla. Tarjoile heti.

Lohen kiinteä liha tekee siitä erinomaisen aineksen kalamurekkeeseen. Jauha kala monitoimikoneella tai lihamyllyllä. Ellei sinulla ole kotikoneita, pyydä apua kalatiskillä. Lohiburgeriin sopii hyvin aioli, tzatziki tai rhode island -kastike.

Lisää aiheesta:

Skottilaiset munatLuksushampurilainen lohestaLohiperhospihvitGrillattuja juustopurilaisia ciabattallaLiha-vihannestorillatIntialainen kebab
LohileipäVälipalatPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lohileipä
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lohiruusukeleivät

  • 18.02.201300:00
    Joulu

    Graavilohi ja hovimestarikastike tummalla leivällä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lohivoileipä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lohileivät

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Graavilohileivät