Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohi-katkarapuvartaat nuudelipedillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • Neljälle

Vartaat

  • 350 g lohifileetä
  • 12 jättikatkarapua
  • 1 rkl öljyä
  • 2 rkl kiinalaista soijaa
  • suolaa ja valkopippuria

Nuudelit

  • 55 g kiinalaisia nuudeleita
  • 2 rkl öljyä
  • 1 porkkana
  • 2 salaattisipulia
  • ½ punainen paprika
  • ½ keltainen paprika
  • 1/3 kesäkurpitsa
  • 1 rkl kiinalaista soijaa

Jogurttikastike

  • 2 ½ dl luonnonjogurttia
  • 1 rkl sambal oelekia
  • 1 ½ rkl tuoretta minttusilppua
  • ½ tl suolaa

Lisäksi

  • 4 grillivarrasta

Valmistusohje

1. Jogurttikastike: Valuta jogurttia kahvinsuodattimessa 30 minuuttia. Silppua minttu. Sekoita keskenään valunut jogurtti, sambal oelek, minttusilppu ja suola. Laita kylmään tarjoiluun asti.

2. Perkaa ja suikaloi salaattisipulit, paprikat ja kesäkurpitsa. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja siirrä sivuun. Leikkaa lohi 3 sentin kuutioiksi. Poista katkaravuilta pää, mutta jätä kuori paikoilleen. Pujottele vuorotellen lohta ja katkarapuja vartaisiin ja penslaa ne soijalla ja öljyllä.

3. Kuumenna grillipannu ja grillaa vartaita ympäriinsä 4-6 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja pidä vartaat lämpimänä. Kuumenna 2 rkl öljyä paistinpannussa tai wokissa. Paista vihannekset nopeasti korkealla lämmöllä. Kääntele mukaan keitetyt nuudelit ja mausta suolalla, pippurilla ja soijalla. Anna ainesten kuumentua kunnolla, noin 2 minuuttia. Jaa nuudeli ja vihannekset lämpimille lautasille ja nosta vartaat ylimmäksi. Tarjoile heti jogurttikastikkeen kanssa.

Lisää aiheesta:

Kanavartaat, sahramiriisiä ja kurkkukastikettaPastapaellaUlkofileevartaat ja linssisalaattiLammasjauhelihapihvit ja papusalaattiSouvlakivartaat ja tomaattikastikeLammasvartaat sahramiriisin ja kasvissuikaleiden kera
LohivartaatPastat ja nuudelitPääruoatKalaruoka

Tässä ruoassa kohtaavat sekä Intian että Kiinan keittiöiden maut. Vartaat voi grillata grillipannussa tai hiiligrillissä. Lohen voi myös korvata muulla kalalla, esimerkiksi tuoreella tonnikalalla.

Tuoreimmat aiheesta

Lohivartaat
  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Lohi-scampivartaat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tandoorilohivartaat ja hedelmäsalsa

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Grillivartaat lohesta ja pinaatista

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Lohivartaat couscousvehnän kera

  • 18.02.201300:00
    Risotto

    Kalavartaita ja bulgur-risottoa