Lohi ja vihreä voikastike
Tämä on erinomainen ja helppo tapa valmistaa lohifileitä. Puolisulanut kala antaa parhaan tuloksen.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 annospalaa lohifileetä
- suolaa ja mustapippuria
Kastike
- 3 salottisipulia silputtuna
- 3 dl kuivaa valkoviiniä
- 4-6 valkopippuria rouheena
- sitruunamehua
- ½ kalaliemikuutio
- 200 g voita
- 1 dl tilli- ja persiljasilppua
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Mausta kala suolalla ja pippurilla. Laita uunivuokaan. Voitele leivinpaperi ja pane voideltu puoli tiiviisti kalan ylle. Paista kala kypsäksi uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.
2. Paista sipulisilppu kiiltäväksi voissa kasarissa. Lisää viini, pippuri, liemikuutio ja vähän sitruunamehua. Keitä kokoon puoleen alkuperäisestä.
3. Nosta kastike liedeltä ja vatkaa siihen voi pieninä nokareina. Sekoita joukkoon yrttisilppu, mausta ja kaada kastike hieman jäähtyneen kalan päälle. Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan