Tämä on erinomainen ja helppo tapa valmistaa lohifileitä. Puolisulanut kala antaa parhaan tuloksen.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 annospalaa lohifileetä
- suolaa ja mustapippuria
Kastike
- 3 salottisipulia silputtuna
- 3 dl kuivaa valkoviiniä
- 4-6 valkopippuria rouheena
- sitruunamehua
- ½ kalaliemikuutio
- 200 g voita
- 1 dl tilli- ja persiljasilppua
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Mausta kala suolalla ja pippurilla. Laita uunivuokaan. Voitele leivinpaperi ja pane voideltu puoli tiiviisti kalan ylle. Paista kala kypsäksi uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.
2. Paista sipulisilppu kiiltäväksi voissa kasarissa. Lisää viini, pippuri, liemikuutio ja vähän sitruunamehua. Keitä kokoon puoleen alkuperäisestä.
3. Nosta kastike liedeltä ja vatkaa siihen voi pieninä nokareina. Sekoita joukkoon yrttisilppu, mausta ja kaada kastike hieman jäähtyneen kalan päälle. Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.