Lohi- ja katkarapualkupalat
Alkupalaksi sopii usein pieni voileipä. Tämä on kuitenkin sangen ruokaisa aterian aloitus, koska lohi-katkarapumuhennos on melko täyttävää. Niinpä pääruoka voikin olla hieman kevyempää.
Neljälle
- 4 viipaletta täysjyväleipää
- voita
- 200 g savulohta palana
- 250 g kuorellisia katkarapuja
Muhennos
- 3 rkl voita
- 3 ½ rkl vehnäjauhoa
- 2 dl kermaa
- suolaa ja valkopippuria
Koristeeksi
- tuoretta kirveliä
- tilliä
Valmistusohje
1. Muhennos: sulata voi ja sekoita jauhot voisulaan. Lisää sekoittaen kerma ja anna poreilla hyvin miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Kuori katkaravut ja leikkaa lohi kuutioiksi. Säästä muutama katkarapu koristeeksi ja kääntele loput katkat ja lohikuutiot muhennokseen.
3. Voitele leipäviipaleet ja aseta neljälle tarjoilulautaselle. Jaa muhennos leiville ja koristele katkaravuilla, kirvelillä ja tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti