Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohi- ja katkarapualkupalat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 4 viipaletta täysjyväleipää
  • voita
  • 200 g savulohta palana
  • 250 g kuorellisia katkarapuja

Muhennos

  • 3 rkl voita
  • 3 ½ rkl vehnäjauhoa
  • 2 dl kermaa
  • suolaa ja valkopippuria

Koristeeksi

  • tuoretta kirveliä
  • tilliä

Valmistusohje

1. Muhennos: sulata voi ja sekoita jauhot voisulaan. Lisää sekoittaen kerma ja anna poreilla hyvin miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kuori katkaravut ja leikkaa lohi kuutioiksi. Säästä muutama katkarapu koristeeksi ja kääntele loput katkat ja lohikuutiot muhennokseen.

3. Voitele leipäviipaleet ja aseta neljälle tarjoilulautaselle. Jaa muhennos leiville ja koristele katkaravuilla, kirvelillä ja tillillä.

Alkupalaksi sopii usein pieni voileipä. Tämä on kuitenkin sangen ruokaisa aterian aloitus, koska lohi-katkarapumuhennos on melko täyttävää. Niinpä pääruoka voikin olla hieman kevyempää.

Lisää aiheesta:

Lohi-katkaraputoastToast rapuskagenSavulohitoastit ja munakokkeliGraavilohilaatikkoOmenafileet sienilläKatkarapuseosta ruisleivällä
AlkupalaLohileipäAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Alkupala
  • 15.10.09:44
    Nopeat ja helpot

    Hokkaidokurpitsaa ja serranokinkkua

  • 03.05.201607:14
    Myllyn Paras

    Salaattiveneet

  • 18.02.201300:00
    Graavilohi

    Graavilohta, mätiä ja smetanaa alkupalaksi

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Avokadoperhoset

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Ricotta-alkupalat