Lohi- ja katkarapualkupalat

Alkupalaksi sopii usein pieni voileipä. Tämä on kuitenkin sangen ruokaisa aterian aloitus, koska lohi-katkarapumuhennos on melko täyttävää. Niinpä pääruoka voikin olla hieman kevyempää.

Neljälle

  • 4 viipaletta täysjyväleipää
  • voita
  • 200 g savulohta palana
  • 250 g kuorellisia katkarapuja

Muhennos

  • 3 rkl voita
  • 3 ½ rkl vehnäjauhoa
  • 2 dl kermaa
  • suolaa ja valkopippuria

Koristeeksi

  • tuoretta kirveliä
  • tilliä

Valmistusohje

1. Muhennos: sulata voi ja sekoita jauhot voisulaan. Lisää sekoittaen kerma ja anna poreilla hyvin miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kuori katkaravut ja leikkaa lohi kuutioiksi. Säästä muutama katkarapu koristeeksi ja kääntele loput katkat ja lohikuutiot muhennokseen.

3. Voitele leipäviipaleet ja aseta neljälle tarjoilulautaselle. Jaa muhennos leiville ja koristele katkaravuilla, kirvelillä ja tillillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.