Lipeäkalavanukas
Julkaistu
Ylijääneestä lipeäkalasta ja riisistä saat maukkaan arkipäivällisen. Jos sinulla on ylijäänyttä, makeuttamatonta riisipuuroa voit hyvin käyttää sen mukana. Voisula maistuu hyvältä vanukkaan kera.
Kahdelle
- 1 kananmuna
- 2 dl kermamaitoa
- 2 annosta keitettyä, kylmää riisiä
- 5-6 dl perattua lipeäkalaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- korppujauhoja
- voisulaa tarjoiluun
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa muna ja kermamaito, mausta kevyesti.
2. Kääntele riisi ja kala munamaitoon ja kaada kaikki voideltuun uunivuokaan. Mausta. Sihtaa päälle hieman korppujauhoja, kostuta pinta voisulalla.
3. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia kunnes vanukas on jähmettynyt.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa