Lipeäkalalaatikko
Julkaistu
Tässä on pehmeä ja maukas lipeäkalalaatikko, johon käytetään joulupöydästä ylijäänyttä lipeäkalaa. Muukin keitetty, valkea kala käy.
Kahdelle
- 1 kananmuna
- 2 dl kahvikermaa
- 2 annosta kylmää, keitettyä riisiä
- 6-7 dl perattua lipeäkalaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- korppujauhoja
- voisulaa tarjoiluun
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele pieni uunivuoka.
2. Vatkaa muna ja kerma ja kääntele mukaan riisi ja kala. Mausta.
3. Kaada seos vuokaan ja sihtaa päälle hieman korppujauhoja.
4. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja laatikko jähmettynyt.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan