Lipeäkalaa sinappikastikkeella
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5649390/landscape16_9/515/290/1d01ff25f0e9463cfdd5e5861ace8441/bb/897429-2927.jpg)
Julkaistu
Hyvin valutetusta lipeäkalasta tulee hienoa hyvin maustetun sinappikastikkeen kera. Keitetyt vihreät herneet ovat klassinen lisuke.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- n. 2 kg lipeäkalaa
- suolaa
Kastike
- 2 rkl margariinia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 4 dl maitoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- rouhittua maustepippuria
- 1-2 rkl karkeaa sinappia
- vihreitä herneitä tarjoiluun
Valmistusohje
1. Laita kala runsaaseen kylmään veteen tunniksi likoamaan ja valmista se sitten pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Paista margariini ja vehnäjauhot kastikkeeseen kattilassa. Lisää maitoa vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Keitä kastiketta 10 minuuttia ja mausta suolalla, pippurilla ja sinapilla.
3. Kaada kalasta liemi pois ja mausta maustepippurilla. Tarjoile kastikkeen ja herneiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka