Keitetty lipeäkala vaatii maukkaan, pehmeän valkokastikkeen ja keitettyjä perunoita päästäkseen edukseen. Voisula, sinappi ja maustepippuri kruunaavat kokonaisuuden.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- n. 2 kg lipeäkalaa
- suolaa
Kastike
- 2 rkl margariinia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 4-5 dl maitoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- rouhittua maustepippuria
Valmistusohje
1. Anna lipeäkalan mielellään liota muutama tunti runsaassa kylmässä vedessä ennen valmistusta.
2. Valmista kala sitten pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Paista margariini ja jauhot kastikkeeseen pienessä kattilassa, lisää maitoa vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia, mausta suolalla ja ripauksella pippuria.
4. Ripottele kalalle maustepippuria, lisää hieman maustepippuria myös kastikkeeseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.