Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lipeäkala valkokastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 annosta

  • 2 kg lipeäkalaa
  • 2 rkl voita
  • 1½ rkl suolaa

Valkokastike

  • 2 rkl voita
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Liota tarvittaessa lipeäkalaa runsaassa kylmässä vedessä. Jos haluat, että kala on kiinteää, varaa liotukseen noin vuorokausi. Jos taas haluat pehmeämpää kalaa, liota sitä vain muutama tunti. Kaada liuotusvesi pois.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pane valutettu kala uuninkestävään voideltuun vuokaan tai voidellulle korkeareunaiselle vadille. Ripottele päälle suolaa, sillä suolan ansiosta kala säilyy paremmin kiinteänä. Peitä vuoka tai vati voidellulla foliolla tiiviisti. Kypsennä kalaa uunissa paksuuden mukaan 40-50 minuuttia. Valmis kala on valkoista ja mureaa. Kaada varovasti pois vuokaan tai vadille kertynyt vesi.

3. Valkokastike: Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja sekoita jauhot voin joukkoon. Lisää maito, suola ja valkopippuri koko ajan sekoittaen. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Sekoita välillä, jotta kastike ei pala pohjaan.

Miedon makuinen ja kevyt lipeäkala on tukevien jouluruokien joukossa hellä vaihtoehto vatsalle. Lipeäkala kannattaa ostaa valmiina, sillä kalan liottaminen on melkoinen urakka.

Lisää aiheesta:

Béchamelkastike lipeäkalalleLipeäkala valkokastikkeen ja vihreiden herneiden kanssaLipeäkalaa, herneitä ja valkokastikettaVanhanajan kotonasuolattu joulukinkkuLipeäkala valkokastikkeen, hernepyreen ja sinapin keraTurskaa persiljakastikkeella
LipeäkalaJouluPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lipeäkala
  • 18.02.201300:00
    Kastike kalalle

    Béchamelkastike lipeäkalalle

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lipeäkalaa sisilialaisittain tai perinteisesti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lipeäkalaa lisukkeineen

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lipeäkala valkokastikkeen ja vihreiden herneiden kanssa

  • 18.02.201300:00
    Keitetty kala

    Keitetty lipeäkala