Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lipeäkala mikroaaltouunissa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 2 pakettia lipeäkala
  • 2 tl suolaa

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita
  • bechamelkastiketta
  • sinappia
  • vihreitä herneitä
  • rouhittua maustepippuria

Valmistusohje

1. Nosta liotettu kala tilavaan vuokaan nahkapuoli alaspäin. Suolaa - kalasta tulee vähän kiinteämpää. Tai suolaa kypsennyksen jälkeen - kalasta tulee vähän pehmeämpää.

2. Peitä vuoka kannella tai tuorekelmulla. Pane mikroon 6 minuutiksi täydellä teholla. Käännä vuokaa ja laita mikroon vielä 6 minuutiksi. Anna lämmön tasaantua.

3 Tarjoile kala bechamel(valko-)kastikkeen, sinapin ja vihreiden herneiden kanssa. Keitetyt perunat kuuluvat asiaan, samoin suomalaiseen lipeäkalaperinteeseen kuuluva maustepippurirouhe.

Lisää aiheesta:

Keitetty lipeäkalaLipeäkalalaatikko munamaidollaJoulun lipeäkala lisukkeillaUunissa kypsennetty lipeäkalaSinappimuhennettu lipeäkalaJouluinen lipeäkala
LipeäkalaLisäkeruoatGoGreenPääruoatKalaruoka

Lipeäkalaa pitää aina liottaa vedessä muutamasta tunnista vuorokauteen ennen keittämistä. Lipeäkala saa silloin kiinteämmän rakenteen ja mahdolliset lipeäjäämät myös poistuvat. Itse asiassa paras tapa keittää lipeäkala on tehdä se mikroaaltouunissa.

Tuoreimmat aiheesta

Lipeäkala
  • 18.02.201300:00
    Kastike kalalle

    Béchamelkastike lipeäkalalle

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lipeäkalaa sisilialaisittain tai perinteisesti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lipeäkalaa lisukkeineen

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lipeäkala valkokastikkeen ja vihreiden herneiden kanssa

  • 18.02.201300:00
    Keitetty kala

    Keitetty lipeäkala