Linssi-currylihapata

Tässä maukkaassa padassa on sianlihaa ja currya. Lihan pitää marinoitua tunnin ajan, samoin pata saa kiehua tunnin. Voit tarvittaessa valmistaa ruoan etukäteen ja vain lämmittää tarjolle. Seuralaiseksi sopii keitetty riisi.

4 annosta

  • 1 kg tuoretta sianlapaa
  • 3 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl curryjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 3 dl jogurttia
  • 500 g vihreitä linssejä
  • keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Leikkaa liha 2-senttisiksi kuutioiksi. Sekoita keskenään sipuli, valkosipuli, 1 tl suolaa ja jogurtti. Lisää liha. Anna marinoitua tunnin ajan.

2. Kaada liha marinadeineen pataan. Lisää linssit ja kaada joukkoon vettä niin, että pinta juuri ja juuri peittyy. Kiehauta ja pane kansi päälle.

3. Anna hautua suhteellisen alhaisella lämmöllä tunnin ja 15 minuutin ajan tai kunnes liha ja linssit tuntuvat pehmeiltä. Lisää tarvittaessa vettä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!