Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Limettivaahto karhunvatukoiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Limetiltä maistuva kermaisen raikas jälkiruoka hyydytetään viileässä. Tähän suussa sulavaan herkkuun on hyvä päättää onnistunut ateria.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

4 annosta

  • 4 liivatelehteä
  • 2 munaa
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 limetti
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 dl kermaa
  • 1 rkl vettä

Koristeluun

  • karhunvatukoita
  • sitruunamelissaa

Valmistusohje

1. Pane liivatelehdet kylmään veteen 10 minuutiksi. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Säästä valkuaiset. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Purista limetti ja sekoita mehu muna-sokerivaahtoon.

2. Purista vesi liivatelehdistä ja liuota ne ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä. Vatkaa kerma. Kaada liivateseos muna-sokerivaahtoon. Lisää kermavaahto ja ranskankerma. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele ne vaahtoon.

3. Kaada vaahto 4 pieneen annosvuokaan ja pane vuoat kylmään 4 tunniksi. Tarjoa suoraan vuoista tai kumoa lautaselle. Koristele karhunvatukoilla ja sitruunamelissalla.

Lisää aiheesta:

Kaakaojauheella puuteroitu limettihyydykeAppelsiini-suklaahyydykeSitruunavaahtoa ja tuoreita marjojaVadelmavaahto sukaakeksien keraSuklaavanukasJuustokakku kirsikoiden kera
VaahtoGluteenitonJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Vaahto
  • 12.05.202408:01
    Raparperi

    Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Hedelmiä ja raparperivaahtoa

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Eksoottinen hedelmävaahto

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Limettivaahto karhunvatukoiden kera

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Mansikoita ja gratinoitua sabayon-vaahtoa