Limettivaahto karhunvatukoiden kera

Limetiltä maistuva kermaisen raikas jälkiruoka hyydytetään viileässä. Tähän suussa sulavaan herkkuun on hyvä päättää onnistunut ateria.

4 annosta

  • 4 liivatelehteä
  • 2 munaa
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 limetti
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 dl kermaa
  • 1 rkl vettä

Koristeluun

  • karhunvatukoita
  • sitruunamelissaa

Valmistusohje

1. Pane liivatelehdet kylmään veteen 10 minuutiksi. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Säästä valkuaiset. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Purista limetti ja sekoita mehu muna-sokerivaahtoon.

2. Purista vesi liivatelehdistä ja liuota ne ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä. Vatkaa kerma. Kaada liivateseos muna-sokerivaahtoon. Lisää kermavaahto ja ranskankerma. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele ne vaahtoon.

3. Kaada vaahto 4 pieneen annosvuokaan ja pane vuoat kylmään 4 tunniksi. Tarjoa suoraan vuoista tai kumoa lautaselle. Koristele karhunvatukoilla ja sitruunamelissalla.

Parhaat ruokaohjelmat