Liköörijäädyke suklaakastikkeen kera
Jäädyke on yksi herkullisimmista ja helpoimmista jälkiruoista. Tässä ohjeessa jäädyke on maustettu italialaisella Strega-liköörillä, mutta sen tilalle voi jokainen valita oman suosikkiliköörinsä. Koska jäädyke sisältää alkoholia, herkku sopii vain aikuisten nautittavaksi.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
6 annosta
- 1 vaniljatanko
- 4 munankeltuaista
- 1 dl tomusokeria
- 4 dl kuohukermaa
- 3 rkl Stega-likööriä
Suklaakastike
- 1 dl kaakaojauhetta
- 1 dl sokeria
- 1 dl vettä
Koristeluun
- 2 tuoretta aprikoosia
- 2 rkl Strega-likööriä
- punaherukoita tai muita marjoja
Valmistusohje
1. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet ruostumattomaan kattilaan. Lisää joukkoon munankeltuaiset ja sokeri. Vatkaa seosta kuuman vesihauteen päällä, kunnes se on valkoista ja paksua. Lisää likööri, tarkista maku ja anna jäähtyä.
2. Vaahdota kerma ja kääntele varovasti munavaahtoon. Täytä vedellä kasteltu vuoka jäädykeseoksella ja anna jähmettyä pakastimessa noin neljä tuntia tai yön yli.
3. Sekoita suklaakastikkeen ainekset kattilassa, kiehauta ja hauduta hiljalleen, kunnes kastike on sopivan sakeaa. Kalttaa ja kuori tuoreet aprikoosit, leikkaa ne lohkoiksi ja pane marinoitumaan likööritilkkaan.
4. Kumoa jäädyke tarjoiluvadille. Koristele aprikooseilla ja marjoilla sekä tarjoa lisänä suklaakastiketta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta