Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lihatäytteiset piirakat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Piirakat ovat loistavaa ruokaa retkille tai pikkupurtavaksi cocktailkutsuilla. Valmista isoja piirakoita lounaaksi, pienempiä alkuruoaksi ja pienenpieniä pikkupurtavaksi.

Neljälle

  • 75 g voita
  • 2 ½ dl maitoa
  • 25 g tuorehiivaa
  • ½ tl suolaa
  • 6 ¼ dl vehnäjauhoja
  • 400 g lehtipihviä
  • 1 keltasipuli
  • voita tai öljyä paistamiseen
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • ½ tl jauhettua korianteria
  • ½ tl jauhettua kuminaa
  • ½ tl jauhettua neilikkaa
  • ½ tl jauhettua kanelia
  • jauhettua mustapippuria
  • suolaa
  • 1 kananmuna penslaukseen

Valmistusohje

1. Taikina: Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Lisää maito ja lämmitä 37-asteiseksi (kädenlämpöiseksi). Liuota hiiva tilkkaan kädenlämpöistä nestettä, lisää loput nesteestä. Yhdistä 5 dl jauhoista sekä suola, lisää nesteeseen vähän kerrallaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja laita jauhotetulle leivinpöydälle. Työstä taikinaan loput jauhot ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa pöydästä ja käsistä, tarvittaessa lisää vielä hieman jauhoja (n. ¼ dl). Peitä leivinliinalla ja anna kohota 1 ½ tuntia.

2. Täyte: Hienonna sipuli, ruskista se voissa tai öljyssä paistinpannulla. Suikaloi ja ruskista lehtipihvi, lisää sipuli, mausta tomaattipyreellä ja mausteilla. Anna jäähtyä.

3. Työstä taikinaa jauhotetulla leivinpöydällä. Kaulitse taikina ohueksi ja leikkaa siitä 16 neliötä. Laita nokare täytettä jokaiselle neliölle ja nipistele taikina kiinni puolikuunmuotoisiksi piirakoiksi. Vatkaa muna ja penslaa piirakat, laita ne voidellulle uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia koosta riippuen.

Lisää aiheesta:

Ranskalainen sipulipiirasChileläiset empanadas-piirakat punaisella chililläVihannespiirakkaPizzakierteetLihapiirakatJauhelihatäytteinen piiras
JauhelihapiirakkaLiharuokaVappuUusivuosiBrunssiLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihapiirakka
  • 18.09.202314:26
    Lihapiirakka

    Peltilihapiirakka sienillä eli kantarelli-lihapiirakka uunipellillä

  • 08.08.202108:00
    Kari Aihinen

    Kari Aihisen empanada – mahtava ruoka jauhelihasta ja tortilloista

  • 05.09.201710:20
    Lihapiirakka

    Kirsin lihapiirakat uunissa

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Liha-munuaispiiras

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Mausteinen kaali-lihapiirakka