Liharulla
Tämä Liharulla-resepti esitettiin Hullu Kokki Piemontessa -ohjelmassa MTV3-kanavalla 27.11.2008.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 400 g porsaan ulkofileetä
- 1-2 paprikaa
- ½ purjo
- 200 g erbette salaattiyrttiä, basilikaa tai pinaattia
- 1 dl oliiviöljyä
- Kokonaista muskottipähkinää
- Pancetta kinkkua tai pekonia
- Suolaa, valkopippuria
Lisukkeeksi
- Pieniä helmisipuleita
- Tilkka lihalientä
- Sokeria
Valmistusohje
1. Avaa porsaan filee leveyssuunnassa levyksi, ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
2. Paahda paprika pituussuuntaan leikattuina lohkoina uunissa grillivastuksilla noin 15 – 18 minuuttia ja laita sen jälkeen kannelliseen astiaan hetkeksi niin että kuori höyrystyy ja irtoaa sitten helposti.
3. Kuullota oliiviöljyssä hienonnettu purjo ja erbette (tai pinaatti ja basilika).
4. Asettele paprikaviipaleet ja purjo-yrttitäyte fileen päälle ja rullaa tiukaksi rullaksi kuten kääretorttu, kiedo rullan ympärille pancetta-kinkkuviipaleet ja sido tiukasti narulla kiinni. Ota väri pintaan paistinpannulla ja paista kypsäksi uunissa 180 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on 64 astetta. Anna vetäytyä hetki liinan alla ja leikkaa sitten tarjoiluvadille.
5. Hauduta kuoritut pikkusipulit tilkassa vettä tai lihalientä ja mausta kevyesti sokerilla, suolalla ja pippurilla. Tarjoile paistin lisäkkeenä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Pika bébét
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan