Lihapyörykät

Seuraavaksi suosituin laji kinkun jälkeen joulupöydässä ovat lihapullat. Ainakin jos kysyt lapsilta.

Neljälle

  • 250 g sikajauhelihaa
  • 250 g nautajauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 muna
  • 1 dl kahvikermaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • 1 maustemitta inkiväärijauhetta
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Kuori sipuli ja silppua puolet sipulista, kuullota silppu voissa pannulla. Sekoita keskenään jauhelihat ja sipulisilppu. Raasta toinen sipulinpuolikas ja sekoita se murekeseokseen yhdessä munan, kerman, suolan pippurin ja inkiväärin kanssa.

2. Pyörittele sopivankokoisia palleroita kostutetuin käsin. Pane pyörykät vedellä huuhdellulle vadille ja vati jääkaappiin 15-20 minuutiksi.

3. Paista lihapullat erissä pannulla voissa, kunnes ne ovat tasaisen, kauniin ruskeita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.