Lihapyörykät currykastikkeessa
Kuullotettu omena ja sipuli sekä curry ja mangochutney antavat ruoalle makuhermoja kutkuttavan itämaisen vivahteen. Tarjoa lisukkeena erillisistä kulhoista keitettyä riisiä, kookoshiutaleita ja rusinoita.
4 annosta
- 400 g jauhelihaa
- 2 munaa
- ½ tl italialaisia salaattikastikeaineksia
- 1 tl suolaa
- ½ tl valkopippuria
- 1 sipuli
- 1 laakerinlehti
- 3 dl vettä tai kasvislientä
Currykastike
- 1 hapan vihreä omena
- ½ sipuli
- 1-2 rkl voita/margariinia
- 2 rkl currya
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl lihapullien keitinlientä
- 1 dl kuohukermaa
- suolaa ja valkopippuria
- mango chutneyta
Tarjoiluun
- 1-2 hapanta omenaa
- 4 annosta keitettyä riisiä
- rusinoita ja kookoshiutaleita
Valmistusohje
1. Lihapyörykät: Sekoita jauhelihaan munat, salaatinkastikeainekset, suola ja vastajauhettu pippuri. Muotoile taikinasta pieniä pyöryköitä. Kiehauta suolalla kevyesti maustettu vesi tai kasvisliemi, lisää sipuli ja laakerinlehti. Keitä lihapyöryköitä noin 5 minuuttia. Siivilöi lihaliemi.
2. Currykastike: Poista omenasta siemenkota, älä kuori. Kuutioi omena ja sipuli. Sulata kattilassa voi ja kuullota omena- ja sipulikuutioita kunnes ne pehmenevät. Sekoita joukkoon curry ja kuullota vielä hetki. Sirottele päälle jauhot, sekoita ja ohenna lihapullien keitinliemellä. Lisää kerma ja mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Keitä 15-20 minuuttia. Sekoita kastikkeeseen maun mukaan hieman mango chutneytä.
3. Raasta koristelua varten omena karkeaksi raasteeksi ja kaada kookoshiutaleet ja rusinat pieniin kulhoihin. Lusikoi currykastike lihapulien päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti