Lihapyörykät currykastikkeessa

Kuullotettu omena ja sipuli sekä curry ja mangochutney antavat ruoalle makuhermoja kutkuttavan itämaisen vivahteen. Tarjoa lisukkeena erillisistä kulhoista keitettyä riisiä, kookoshiutaleita ja rusinoita.

4 annosta

  • 400 g jauhelihaa
  • 2 munaa
  • ½ tl italialaisia salaattikastikeaineksia
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • 1 sipuli
  • 1 laakerinlehti
  • 3 dl vettä tai kasvislientä

Currykastike

  • 1 hapan vihreä omena
  • ½ sipuli
  • 1-2 rkl voita/margariinia
  • 2 rkl currya
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl lihapullien keitinlientä
  • 1 dl kuohukermaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • mango chutneyta

Tarjoiluun

  • 1-2 hapanta omenaa
  • 4 annosta keitettyä riisiä
  • rusinoita ja kookoshiutaleita

Valmistusohje

1. Lihapyörykät: Sekoita jauhelihaan munat, salaatinkastikeainekset, suola ja vastajauhettu pippuri. Muotoile taikinasta pieniä pyöryköitä. Kiehauta suolalla kevyesti maustettu vesi tai kasvisliemi, lisää sipuli ja laakerinlehti. Keitä lihapyöryköitä noin 5 minuuttia. Siivilöi lihaliemi.

2. Currykastike: Poista omenasta siemenkota, älä kuori. Kuutioi omena ja sipuli. Sulata kattilassa voi ja kuullota omena- ja sipulikuutioita kunnes ne pehmenevät. Sekoita joukkoon curry ja kuullota vielä hetki. Sirottele päälle jauhot, sekoita ja ohenna lihapullien keitinliemellä. Lisää kerma ja mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Keitä 15-20 minuuttia. Sekoita kastikkeeseen maun mukaan hieman mango chutneytä.

3. Raasta koristelua varten omena karkeaksi raasteeksi ja kaada kookoshiutaleet ja rusinat pieniin kulhoihin. Lusikoi currykastike lihapulien päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!