Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lihapata pilahviriisin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lihapataan voi käyttää ulkofileetä, paahtopaistia tai sisäpaistia. Tärkeintä on kuitenkin valita mureaa naudanlihaa.

4 annosta

  • 1 iso sipuli
  • 10 tuoretta herkkusientä
  • 400 g naudanlihaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 2 rkl maissiöljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl sinappia
  • 2 dl lihalientä
  • 1 tl suolaa
  • ½ dl ranskankermaa

Pilahviriisi

  • 1 sipuli
  • 2½ dl pitkäjyväistä riisiä
  • 2 rkl voita
  • 5 dl kasvislientä
  • ½ tl suolaa

Tarjoiluun

  • ½ dl ranskankermaa

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi sipuli. Harjaa ja puhdista sienet ja paloittele ne pienemmiksi. Leikkaa liha sentin leveiksi ja noin kaksi ja puoli senttiä pitkiksi suikaleiksi ja mausta mustapippurilla. Kuumenna öljy paistinpannulla melko kuumaksi ja ruskista lihasuikaleet nopeasti niin, että ne saavat kauttaaltaan väriä.

2. Lisää sipuli ja herkkusienet ja kuullota välillä sekoittaen noin kolme minuuttia, kunnes ainekset alkavat pehmetä. Lisää tomaattipyree, sinappi ja lihaliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä pari minuuttia. Lisää lopuksi ranskankerma ja suola. Kuumenna ja tarjoa heti.

3. Pilahviriisi: Kuori ja hienonna sipuli. Sulata voi padassa ja kuullota sipuli ja riisiä koko ajan sekoittaen. Lisää kasvisliemi, kuumenna kiehuvaksi ja anna riisin kypsentyä noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä kannen alla. Lisää tarvittaessa loppuvaiheessa hieman vettä. Mausta suolalla. Tarjoa pilahviriisi ja ranskankerma lihapadan lisukkeena kumpikin omasta kulhosta.

Lisää aiheesta:

Kääryleet tomaattikastikkeessaNaudanpaistia liemessäVasikkablanquette curryn ja kapristen keraUlkofilee punaviinikastikkeessaBanaaneilla ja kookosmaidolla maustettu lihapataJauhelihalasagne
NaudanlihapataPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Naudanlihapata
  • 12.01.202113:03
    Viiden jälkeen

    Tilliliha – helppo ja perinteinen ohje

  • 21.10.202011:53
    Liha

    Aito stroganoff – venäläisten liharuokien klassikko

  • 21.10.202009:07
    Karjalanpaisti

    Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Ananas-mangolihapata

  • 18.02.201300:00
    Kanapata

    Klassinen pot-au-feu