Lihansyöjät: Poropaisti
Valmista maukasta poronpaistia. Tee kyytipojaksi katajanmarja-olutkastiketta ja juuresröstiä.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 1 kg poron sisäpaistia
- suolaa
Riistaliemi
- 1 kg poron luita
- 1 porkkana
- pala selleriä
- 1 sipuli
- rosmariinia
- timjamia
Katajanmarja-olutkastike
- 2 dl riistalientä
- 2 dl demi-glasea
- 4 cl giniä
- katajanmarjoja
- rosmariinia
- viinimarjahyytelöä
- balsamiviinietikkaa
- ½ dl kermaa
- (suolaa)
Juuresrösti
- 150 g naurista
- 150 g porkkanoita
- 150 g palsternakkaa
- 150 g perunaa
- timjamia
- suolaa
- 2 kananmunaa
- öljyä
Valmistusohje
Leikkaa paistin kalvot kevyin viilloin poikki ja suolaa lihojen pinnat. Anna maustua huoneenlämmössä pari tuntia ja grillaa muutamia kertoja käännellen kunnes lihan sisälämpö on noin 55 astetta. Anna vetäytyä tovi ennen leikkaamista.
Paahda luut ja juurekset tummanruskeiksi ja keitä niitä runsaassa vedessä päivästä kolmeen päivään. Mausta liemi yrteillä ja voit lisätä aineksia kun niitä jää ruuanlaiton yhteydessä seuraavina päivinä. Siivilöi liemi ja keitä se kokoon maukkaaksi kastikepohjaksi. Jalosta erilaisiksi kastikkeiksi.
Liekitä katajanmarjoja ja rosmariinia ginillä ja kaada päälle riistalientä ja demi-glasea. Anna kiehua puoleen ja mausta viinimarjahyytelöllä ja etikalla. Lisää hiukan kermaa. Mausta suolalla ja suurusta kastiketta tarpeen mukaan.
Raasta kuoritut juurekset ja mausta ne suolalla ja timjamilla. Lisää kananmunat ja levitä raaste voideltuihin foliovuokiin. Kypsennä grillissä vajaan puolen tunnin ajan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella