Lihansyöjät: Poropaisti

Valmista maukasta poronpaistia. Tee kyytipojaksi katajanmarja-olutkastiketta ja juuresröstiä.

Ainekset

  • 1 kg poron sisäpaistia
  • suolaa

Riistaliemi

  • 1 kg poron luita
  • 1 porkkana
  • pala selleriä
  • 1 sipuli
  • rosmariinia
  • timjamia

Katajanmarja-olutkastike

  • 2 dl riistalientä
  • 2 dl demi-glasea
  • 4 cl giniä
  • katajanmarjoja
  • rosmariinia
  • viinimarjahyytelöä
  • balsamiviinietikkaa
  • ½ dl kermaa
  • (suolaa)

Juuresrösti

  • 150 g naurista
  • 150 g porkkanoita
  • 150 g palsternakkaa
  • 150 g perunaa
  • timjamia
  • suolaa
  • 2 kananmunaa
  • öljyä

Valmistusohje

Leikkaa paistin kalvot kevyin viilloin poikki ja suolaa lihojen pinnat. Anna maustua huoneenlämmössä pari tuntia ja grillaa muutamia kertoja käännellen kunnes lihan sisälämpö on noin 55 astetta. Anna vetäytyä tovi ennen leikkaamista.

Paahda luut ja juurekset tummanruskeiksi ja keitä niitä runsaassa vedessä päivästä kolmeen päivään. Mausta liemi yrteillä ja voit lisätä aineksia kun niitä jää ruuanlaiton yhteydessä seuraavina päivinä. Siivilöi liemi ja keitä se kokoon maukkaaksi kastikepohjaksi. Jalosta erilaisiksi kastikkeiksi.

Liekitä katajanmarjoja ja rosmariinia ginillä ja kaada päälle riistalientä ja demi-glasea. Anna kiehua puoleen ja mausta viinimarjahyytelöllä ja etikalla. Lisää hiukan kermaa. Mausta suolalla ja suurusta kastiketta tarpeen mukaan.

Raasta kuoritut juurekset ja mausta ne suolalla ja timjamilla. Lisää kananmunat ja levitä raaste voideltuihin foliovuokiin. Kypsennä grillissä vajaan puolen tunnin ajan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!