Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lihansyöjät: Poropaisti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valmista maukasta poronpaistia. Tee kyytipojaksi katajanmarja-olutkastiketta ja juuresröstiä.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Ainekset

  • 1 kg poron sisäpaistia
  • suolaa

Riistaliemi

  • 1 kg poron luita
  • 1 porkkana
  • pala selleriä
  • 1 sipuli
  • rosmariinia
  • timjamia

Katajanmarja-olutkastike

  • 2 dl riistalientä
  • 2 dl demi-glasea
  • 4 cl giniä
  • katajanmarjoja
  • rosmariinia
  • viinimarjahyytelöä
  • balsamiviinietikkaa
  • ½ dl kermaa
  • (suolaa)

Juuresrösti

  • 150 g naurista
  • 150 g porkkanoita
  • 150 g palsternakkaa
  • 150 g perunaa
  • timjamia
  • suolaa
  • 2 kananmunaa
  • öljyä

Valmistusohje

Leikkaa paistin kalvot kevyin viilloin poikki ja suolaa lihojen pinnat. Anna maustua huoneenlämmössä pari tuntia ja grillaa muutamia kertoja käännellen kunnes lihan sisälämpö on noin 55 astetta. Anna vetäytyä tovi ennen leikkaamista.

Paahda luut ja juurekset tummanruskeiksi ja keitä niitä runsaassa vedessä päivästä kolmeen päivään. Mausta liemi yrteillä ja voit lisätä aineksia kun niitä jää ruuanlaiton yhteydessä seuraavina päivinä. Siivilöi liemi ja keitä se kokoon maukkaaksi kastikepohjaksi. Jalosta erilaisiksi kastikkeiksi.

Liekitä katajanmarjoja ja rosmariinia ginillä ja kaada päälle riistalientä ja demi-glasea. Anna kiehua puoleen ja mausta viinimarjahyytelöllä ja etikalla. Lisää hiukan kermaa. Mausta suolalla ja suurusta kastiketta tarpeen mukaan.

Raasta kuoritut juurekset ja mausta ne suolalla ja timjamilla. Lisää kananmunat ja levitä raaste voideltuihin foliovuokiin. Kypsennä grillissä vajaan puolen tunnin ajan.

Lisää aiheesta:

Hunajakinkku ja mimosasalaattiSorsapaistia konjakkikastikkeessaPekoniin käärittyä poronpaistiaMarinoitua porsaanfileetä kesävihanneksinMausteinen riistapataFondue
PoronpaistiGluteenitonSadonkorjuuPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Poronpaisti
  • 14.11.07:44
    Viiden jälkeen

    Ravintola Savotan poron paahtopaistia, juurespyttipannua ja puikulamuusia

  • 07.01.201614:16
    Tartar

    Porotartar à la Sasu Laukkonen

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Raejuustoleivokset poronpaistin kanssa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Poronpaistikukka

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Poronpaistituutit piparjuurikermalla ja avokadolla