Lihansyöjät: Leipäjuustokahvi ja grillipullat
Leivo herkullisia grillipullia. Makoisat pullatangot sopivat hyvin nautittavaksi vaikkapa leipäjuustokahvin kanssa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 1 l maitoa
- n. 1½ kg vehnäjauhoja
- 2 kananmunaa
- 200 g voita
- 1 pala hiivaa
- sokeria
- kardemummaa
- suolaa
Valmistusohje
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää sokeri, voisula, kardemumma ja murennettu hiiva. Sekoita joukkoon puolet jauhoista ja riko mukaan kananmunat. Vaivaa loput jauhot taikinaan ja jätä se nousemaan pyyhkeen alle, grillin lämpöön.
Kun taikina on noussut kaksinkertaiseksi, pyöräytä siitä noin kymmensenttisiä, sentin paksuisia tankoja ja grillaa ne kypsiksi miedolla lämmöllä, pari kertaa kääntäen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan