Lihansyöjät: Grillikylki, kastike, maissilohkoperunat ja sipulirenkaat

Nauti herkullista grillikylkeä. Viimeistele annos bbq-kastikkeella, maissilohkoperunoilla ja sipulirenkailla.

Ainekset

  • 2 kg possun kylkiriviä
  • savusuolaa

Bbq-kastike

  • 2 pl chiliketsuppia
  • 4 dl coca colaa
  • 1 dl soijakastiketta
  • ½ dl siirappia
  • 1 rkl savusuolaa
  • (öljyä)
  • (kermaa)

Maissilohkoperunat

  • 1 kg isoja perunoita
  • 4 dl keltaista maissijauhoa
  • grillimaustetta
  • mustapippuria
  • öljyä

Sipulirenkaat

  • 2 sipulia
  • 2 dl maissijauhoa
  • suolaa
  • öljyä

Valmistusohje

Mausta lihan pinnat suolalla ja anna maustua 1-2 tuntia. Grillaa useita kertoja käännellen ja voidellen bbq-kastikkeella.

Sekoita ainekset keskenään ja ota erikseen lihan valelukastike. Lisää siihen loraus öljyä. Kiehauta kastike ja lisää halutessasi loraus kermaa siihen.

Leikkaa perunat lohkoiksi ja mausta ne. Pyöräytä maissijauhoissa isossa kulhossa ja paista rapeiksi runsaassa, kuumassa öljyssä.

Leikkaa sipulit paksuiksi renkaiksi ja mausta suolalla. Anna sen imeä nestettä itseensä ja pyöräytä maissijauhoissa. Paista rapeiksi öljyssä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja