Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lihamureke munien kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Uuniruoanlaitolla on monia hyviä puolia. Se on sekä käytännöllistä että aikaa säästävää. Lihamureke on täytetty keitetyillä munilla ja maustettu pekonilla.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Kahdeksalle

  • 1 kg sekajauhelihaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl korianterijauhetta
  • 2 munaa
  • 2 keitettyä perunaa
  • 1 rkl perunajauhoa
  • 1 prk herkkusienisilppua
  • 3 rkl ruohosipulisilppua
  • 150 g pekonia
  • 4 kovaksikeitettyä munaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Paista sienet, säästä niiden liemi murekkeeseen.

2. Suikaloi puolet pekonista. Siirrä sivuun keitetyt munat, kokonaiset pekoninsiivut ja sienet.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita muut murekkeen ainekset. Levitä puolet mureketaikinasta pitkäksi limpuksi voideltuun uunivuokaan.

4. Lado kuoritut, keitetyt munat jonoon murekepohjalle. Peitä lopulla mureketaikinalla, muotoile sileä, särötön pinta kostutetuilla käsillä.

5. Aseta pekoniviipaleet vinottain murekelimpun päälle. Paista uunin alatasolla 50--60 minuuttia. Anna murekkeen levätä 15 minuuttia ennen viipalointia.

5. Tarjoile sienten, parsakaalin ja paistettujen pikkusipulien kanssa.

Lisää aiheesta:

Skottilaiset munatPekonilla täytetty murekeMureketäytteinen lammaskääröUunimureke pekonin ja sienten keraPatee oliivien keraHerkkusienitäytteinen mureke
LihamurekeGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihamureke
  • 23.09.201916:00
    Nopeat ja helpot

    Lihamureke Kari Aihisen tapaan eli Markku ja laivankastike

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Skottilaiset munat

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Jauheliha-broilerimureke

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Mureke

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Jauhelihamureke