Lihamureke munien kanssa
Uuniruoanlaitolla on monia hyviä puolia. Se on sekä käytännöllistä että aikaa säästävää. Lihamureke on täytetty keitetyillä munilla ja maustettu pekonilla.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Kahdeksalle
- 1 kg sekajauhelihaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl korianterijauhetta
- 2 munaa
- 2 keitettyä perunaa
- 1 rkl perunajauhoa
- 1 prk herkkusienisilppua
- 3 rkl ruohosipulisilppua
- 150 g pekonia
- 4 kovaksikeitettyä munaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Paista sienet, säästä niiden liemi murekkeeseen.
2. Suikaloi puolet pekonista. Siirrä sivuun keitetyt munat, kokonaiset pekoninsiivut ja sienet.
3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita muut murekkeen ainekset. Levitä puolet mureketaikinasta pitkäksi limpuksi voideltuun uunivuokaan.
4. Lado kuoritut, keitetyt munat jonoon murekepohjalle. Peitä lopulla mureketaikinalla, muotoile sileä, särötön pinta kostutetuilla käsillä.
5. Aseta pekoniviipaleet vinottain murekelimpun päälle. Paista uunin alatasolla 50--60 minuuttia. Anna murekkeen levätä 15 minuuttia ennen viipalointia.
5. Tarjoile sienten, parsakaalin ja paistettujen pikkusipulien kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa