Lihakeitto okran kera
Okra on kasvi, jota käytetään Afrikassa usein keittojen ja patojen suurustamiseen. Tämän mehukkaan keiton resepti tulee Sierra Leonesta. Keittäminen kestää 45 minuuttia, mutta keitto on erittäin helppo valmistaa. Tarjoile keitto leivän kera.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 500 g luutonta naudanlihaa
- 1 keltasipuli
- ¾ l lihalientä
- 1 munakoiso
- 1 prk tomaattimurskaa
- 6 tuoretta okrahedelmää
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuutioi liha n. 1 cm kokoisiksi paloiksi. Kuori ja viipaloi sipuli. Keitä liemi isossa kattilassa. Lisää lihat ja 1/3 sipulista. Keitä lihaa kannen alla 30 minuuttia.
2. Leikkaa munakoiso, tomaatit ja okra sentin mittaisiksi paloiksi. Lisää vihannekset ja loput sipulista keittoon, keitä vielä 15 minuuttia kunnes vihannekset ovat pehmennet.
3. Sekoita keittoa vispilällä jotta vihannekset soseutuvat hieman. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit