Lihacarpaccio

Herkullinen majoneesikastike kruunaa upean lihacarpaccion.

Ainekset

  • Noin 200 g vasikanpaistia tai -fileetä
  • 2-3 rkl parmesaania tai grana padanoa oikein hienoksi raastettuna
  • 4 tl ruohosipulia hienoksi leikattuna
  • 4 tl kapriksia
  • 3 rkl majoneesia
  • 1 rkl worchestershire-kastiketta
  • mustapippuria myllystä
  • Maldon-suolaa

Valmistusohje

Poista paistista/fileestä kalvot ja rasva. Pakkaa tiukkaan kelmuun ja laita pakastimeen kahdeksi tunniksi, jotta filee kohmettuu.

Kaada lautaselle oliiviöljyä sen verran, että lautasen pinta on liukkaan öljyinen. Leikkaa fileestä niin ohuita viipaleita kuin pystyt ja nosta ne lautaselle vieri viereen. Peitä liha kelmulla ja painele liha tasaisen ohueksi. Sirota lihan päälle vähän suolaa, mustapippuria, parmesaania, ruohosipulia ja muutama kapris.

Sekoita majoneesi ja worchesterkastike kulhossa. Lusikoi majoneesi kertakäyttöiseen pursotinpussiin. Leikkaa pussin kärjestä pieni pala pois ja pursota carpaccion pinta raidalliseksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.