Liha-vihannesvartaat

Näissä vartaissa sekoitamme lihaa ja vihanneksia – monissa ruokalistoissa ulkomailla tätä kutsutaan yksinkertaisesti nimellä Mixed Grill.

Ainekset

  • 300 g luutonta lampaanlihaa
  • 300 g porsaanfileetä
  • 2 paprikaa, paloiteltuina
  • 2 banaania, suurina paloina
  • rapsiöljyä

Marinadi

  • 3 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 keltasipuli, viipaloituna
  • 1 valkosipulinkynsi, puristettuna
  • 1 tl currya
  • ½ tl jauhettua inkivääriä
  • 1 sitruunan mehu
  • suolaa

Valmistusohje

1. Paloittele lihat pienemmiksi paloiksi, laita ne muovipussiin. Sekoita marinadi ja kaada se lihojen seuraksi.

2. Laita lihapussi jääkaappiin pariksi tunniksi. Valuta lihat. Pujota lihaa ja kasviksia vartaille.

3. Penslaa vartaat öljyllä ja kääntele niitä hiilloksella kunnes liha on kypsää.

4. Tarjoile keitetyn riisin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!