Liha-vihannesvartaat
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5667446/landscape16_9/515/290/319823e51c4c29a7b4e160dd5a1307d2/by/934221-5499.jpg)
Julkaistu
Näissä vartaissa sekoitamme lihaa ja vihanneksia – monissa ruokalistoissa ulkomailla tätä kutsutaan yksinkertaisesti nimellä Mixed Grill.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 300 g luutonta lampaanlihaa
- 300 g porsaanfileetä
- 2 paprikaa, paloiteltuina
- 2 banaania, suurina paloina
- rapsiöljyä
Marinadi
- 3 dl maustamatonta jogurttia
- 1 keltasipuli, viipaloituna
- 1 valkosipulinkynsi, puristettuna
- 1 tl currya
- ½ tl jauhettua inkivääriä
- 1 sitruunan mehu
- suolaa
Valmistusohje
1. Paloittele lihat pienemmiksi paloiksi, laita ne muovipussiin. Sekoita marinadi ja kaada se lihojen seuraksi.
2. Laita lihapussi jääkaappiin pariksi tunniksi. Valuta lihat. Pujota lihaa ja kasviksia vartaille.
3. Penslaa vartaat öljyllä ja kääntele niitä hiilloksella kunnes liha on kypsää.
4. Tarjoile keitetyn riisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka