Liha-vihannesvartaat
Näissä vartaissa sekoitamme lihaa ja vihanneksia – monissa ruokalistoissa ulkomailla tätä kutsutaan yksinkertaisesti nimellä Mixed Grill.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 300 g luutonta lampaanlihaa
- 300 g porsaanfileetä
- 2 paprikaa, paloiteltuina
- 2 banaania, suurina paloina
- rapsiöljyä
Marinadi
- 3 dl maustamatonta jogurttia
- 1 keltasipuli, viipaloituna
- 1 valkosipulinkynsi, puristettuna
- 1 tl currya
- ½ tl jauhettua inkivääriä
- 1 sitruunan mehu
- suolaa
Valmistusohje
1. Paloittele lihat pienemmiksi paloiksi, laita ne muovipussiin. Sekoita marinadi ja kaada se lihojen seuraksi.
2. Laita lihapussi jääkaappiin pariksi tunniksi. Valuta lihat. Pujota lihaa ja kasviksia vartaille.
3. Penslaa vartaat öljyllä ja kääntele niitä hiilloksella kunnes liha on kypsää.
4. Tarjoile keitetyn riisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan