Liekitetyt maksapihvit, haudutettua sipulia sekä puolukka-kardemummasurvosta
Liekitetyt maksapihvit sopivat juhlavampaankin tilaisuuteen. Valmista lisukkeeksi haudutettua sipulia sekä puolukka-kardemummasurvosta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 600 g vasikan /naudan maksaa
- 50 g voisulaa
- 1 dl konjakkia
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
Puhdista maksa kalvoista ja halutessa liota sitä maidossa muutama tunti kitkeryyden poistamiseksi.
Kuivaa maksa viipaleet ja mausta suolalla sekä pippurilla. Kuumenna pannu melko kuumaksi, lisää voisulaa ja paista molemmille puolille kaunis ruskea pinta. Kaada lopuksi konjakkia ja sytytä neste tuleen. Anna liekkien laskeutua ja tarjoile mehukkaat pihvit lisäkkeiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa