Liekitetyt maksapihvit, haudutettua sipulia sekä puolukka-kardemummasurvosta

Liekitetyt maksapihvit sopivat juhlavampaankin tilaisuuteen. Valmista lisukkeeksi haudutettua sipulia sekä puolukka-kardemummasurvosta.

Ainekset

  • 600 g vasikan /naudan maksaa
  • 50 g voisulaa
  • 1 dl konjakkia
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

Puhdista maksa kalvoista ja halutessa liota sitä maidossa muutama tunti kitkeryyden poistamiseksi.

Kuivaa maksa viipaleet ja mausta suolalla sekä pippurilla. Kuumenna pannu melko kuumaksi, lisää voisulaa ja paista molemmille puolille kaunis ruskea pinta. Kaada lopuksi konjakkia ja sytytä neste tuleen. Anna liekkien laskeutua ja tarjoile mehukkaat pihvit lisäkkeiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.