Liekitetyt banaanit mantelien kera
Julkaistu
Tämä jälkiruoka on erittäin makea – täydellinen makeanystävälle. Tarjoile mielellään viileän vaniljajäätelön kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 banaania
- 2 rkl voita
- 3 rkl fariinisokeria
- 3 rkl hunajaa
- ½ dl tummaa rommia
- mantelilastuja
Tarjoiluun
- jäätelöä
Valmistusohje
1. Kuori banaanit ja halkaise ne pituussuuntaan. Sulata voi suuressa paistinpannussa, lisää sokeri ja hunaja.
2. Laita banaanit pannuun ja paista ne sokeriliemessä pehmeiksi, 3-5 minuuttia. Lämmitä rommi kattilassa. Sammuta liesituuletin, kaada rommi pannuun. Sytytä se heti ja anna alkoholin palaa loppuun.
3. Ripottele päälle mantelilastuja, tarjoile jäätelön kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti