Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lettutaikina: Savukalatäyte ja Marianne Marjatäyte

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 2 munaa
  • 5 dl maitoa tai maitojuomaa
  • 2,5 dl Myllyn Paras Karkea- tai Erikoisvehnäjauhoja, osa voi olla Ohra- tai
  • Tattarijauhoja
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 rkl voisulaa tai öljyä

Tai vielä helpommin

  • 1 pss Myllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoja
  • 0,5 l vettä

Savukalatäyte

  • 400 g savustettua kalaa perattuna
  • n. 2 kesäsipulia varsineen
  • 2 dl pehmeää raejuustoa
  • 100 g kevyttä sitruunatuorejuustoa tai yrttirahkaa
  • 0,5 dl hienonnettua tuoretta tilliä
  • 0,5 tl sitruunapippuria

Marianne Marjatäyte

  • 1 tlk vaahtoutuvaa mansikkakermaa tai kermaa
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1 tlk sitruunarahkaa (200 g)
  • 150 g Marianne-rouhetta
  • Lisäksi: mansikoita, vadelmia, kirsikoita tai muita marjoja

Valmistusohje

Taikinasta tulee 7-8 isoa lettua, pienempiä 20-30

Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Vatkaa joukkoon neste, jauhot, suola ja rasva. Anna taikinan turvota mieluiten ½ tuntia. Paista pieniksi letuiksi tai isommiksi ohukaisiksi/räiskäleiksi.

Ei kesää ilman lettukestejä. Tee iso lettutaikina, kutsu vieraita kylään ja tarjoile heille maistuvia lettuja suolaisella savukalatäytteellä ja jälkiruoaksi raikkaalla Marianne Marjatäytteellä.

Vispaa lettu- ja vohvelijauhot veteen tasaiseksi taikinaksi. Paista miedohkolla lämmöllä lettupannulla pieniä tai isompia lettuja, käytä paistamiseen rasvaa, ainakin valurautapannulla.

Pilko kala ja sipuli. Lisää raejuusto ja huoneenlämpöinen tuorejuusto. Mausta tillillä ja sitruunapippurilla. Lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile lettujen kanssa tai täytteenä.

Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon muut täytevaahdon ainekset. Tarjoile lettujen kanssa tai täytä letut vaahdolla ja marjoilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Lettuja lapsenlapsilleVuohenjuusto-kinkkupiirakkaVuodenvaihteen Texmex-piirakkaBritan katkarapupiirakka10 kpl paksuhkoja blinejä blinipannullaMakeat blinit
Suolaiset letutMyllyn ParasLeivontaSuolaiset leivonnaisetVälipalatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset letut
  • 26.05.202013:12
    Klassikkoreseptit

    Veriletut ja puolukkasalsa – Henri Alénin helppo resepti

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Perunaohukaiset paistetun pekonin ja puolukoiden kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Sipuli-mätiohukaiset

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Rapea raakaperunaohukainen muikunmädin kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Ohukaisia katkaravuilla hollandaisekastikkeessa