Lentävä Jaakko

Tämä on hyvä, nopea ruokalaji kun koko pulkkakatras saapuu sisään ja tarvitsee jotakin lämmintä ja täyttävää. Tuplaa reseptin määrät jos seurue on iso, tarjoile riisin tai tagliatellen sekä kevyesti keitettyjen vihannesten kera.

Neljälle

  • 1 valmiiksi grillattu broileri
  • 1 tl italialaista salaattimaustetta
  • 2 banaania
  • 2 dl kuohukermaa
  • ½ dl chilikastiketta
  • 1 pkt pekonia (140 g)
  • ½ dl suolapähkinöitä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Irrota kananlihat luista, paloittele pienemmiksi paloiksi. Laita kanapalat voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Mausta salaattimausteella. Kuori ja viipaloi banaanit, asettele viipaleet kanapalojen päälle.

2. Vatkaa kerma ja sekoita se chilikastikkeen kanssa. Levitä seos banaanin ja kanan päälle. Näin pitkälle voit valmistella ruoan etukäteen. Gratinoi uunissa n. 20 minuuttia.

3. Suikaloi pekoni ja paista suikaleet. Valuta talouspaperilla. Ripottele pekoni ja pähkinät valmiiksi gratinoidun kanapaistoksen päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!