Lempeän mausteiset possumakkarat, hunajasinappikastike ja lämmin perunakantarellisalaatti
Top Chefin toisessa jaksossa tulikokeessa parhaiten pärjäsivät Tuomas, Eeva ja Kira ja pudotushaasteessa Kira, Tuomas ja Anssi. Tutustu voittajaresepteihin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Makkarat
- possun suolta
- 800 g porsaan kassleria
- 200 g ihraa
- 15 g hienoa merisuolaa (1,5%)
- 50 g voita
- 150 g shalottisipulia
- 2 valkosipulin kynttä
- ½ palko punaista chiliä
- 80 g punaista paprikaa
- 10 g timjamia
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 1 tl chilijauhetta
- 100 g jäämurskaa
Kastike
- 100 g Original Dijon -sinappia
- 80 g juoksevaa hunajaa
- 1 tl hienoa merisuolaa
- 10 g tuoretta rakuunaa hienonnettuna
Lisuke
- 300 g keitettyjä uusia perunoita
- 40 g kaprismarjoja (ryöpättynä)
- 2 dl rypsiöljyä
- 5 g suolaa
- 10 g sokeria
- mustapippuria
- 20 g vaaleaa balsamicoa (1 rkl)
- 20 g voita
- 100 g kantarelleja
Valmistusohje
Makkara: Jauha liha ja ihra lihamyllyssä. Hienonna sipulit, chili ja paprika. Freesaa pannulla ja jäähdytä. Yhdistä jauhetun lihan kanssa. Lisää lihamassaan paprika- ja chilijauheet sekä jäämurska. Valmista makkarat makkarakoneella tai pursottaen. Höyrytä makkaroita 100 asteessa noin 5 min. Paista öljyssä.
Lisuke: Paista sienet voissa. Valmista vinegrettekastike ja lisää siihen kaprikset. Paista perunoita hieman kantarellien kanssa. Mausta kaprisvinegretellä. Koristeeksi tuoretta rakuunaa ja viininsuolaheinää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut