Mainos
Mainos

Lempeän mausteiset possumakkarat, hunajasinappikastike ja lämmin perunakantarellisalaatti

Top Chefin toisessa jaksossa tulikokeessa parhaiten pärjäsivät Tuomas, Eeva ja Kira ja pudotushaasteessa Kira, Tuomas ja Anssi. Tutustu voittajaresepteihin.

Makkarat

  • possun suolta
  • 800 g porsaan kassleria
  • 200 g ihraa
  • 15 g hienoa merisuolaa (1,5%)
  • 50 g voita
  • 150 g shalottisipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • ½ palko punaista chiliä
  • 80 g punaista paprikaa
  • 10 g timjamia
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl chilijauhetta
  • 100 g jäämurskaa

Kastike

  • 100 g Original Dijon -sinappia
  • 80 g juoksevaa hunajaa
  • 1 tl hienoa merisuolaa
  • 10 g tuoretta rakuunaa hienonnettuna

Lisuke

  • 300 g keitettyjä uusia perunoita
  • 40 g kaprismarjoja (ryöpättynä)
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 5 g suolaa
  • 10 g sokeria
  • mustapippuria
  • 20 g vaaleaa balsamicoa (1 rkl)
  • 20 g voita
  • 100 g kantarelleja

Valmistusohje

Makkara: Jauha liha ja ihra lihamyllyssä. Hienonna sipulit, chili ja paprika. Freesaa pannulla ja jäähdytä. Yhdistä jauhetun lihan kanssa. Lisää lihamassaan paprika- ja chilijauheet sekä jäämurska. Valmista makkarat makkarakoneella tai pursottaen. Höyrytä makkaroita 100 asteessa noin 5 min. Paista öljyssä.

Lisuke: Paista sienet voissa. Valmista vinegrettekastike ja lisää siihen kaprikset. Paista perunoita hieman kantarellien kanssa. Mausta kaprisvinegretellä. Koristeeksi tuoretta rakuunaa ja viininsuolaheinää.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.