Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lempeän mausteiset possumakkarat, hunajasinappikastike ja lämmin perunakantarellisalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Top Chefin toisessa jaksossa tulikokeessa parhaiten pärjäsivät Tuomas, Eeva ja Kira ja pudotushaasteessa Kira, Tuomas ja Anssi. Tutustu voittajaresepteihin.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Makkarat

  • possun suolta
  • 800 g porsaan kassleria
  • 200 g ihraa
  • 15 g hienoa merisuolaa (1,5%)
  • 50 g voita
  • 150 g shalottisipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • ½ palko punaista chiliä
  • 80 g punaista paprikaa
  • 10 g timjamia
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl chilijauhetta
  • 100 g jäämurskaa

Kastike

  • 100 g Original Dijon -sinappia
  • 80 g juoksevaa hunajaa
  • 1 tl hienoa merisuolaa
  • 10 g tuoretta rakuunaa hienonnettuna

Lisuke

  • 300 g keitettyjä uusia perunoita
  • 40 g kaprismarjoja (ryöpättynä)
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 5 g suolaa
  • 10 g sokeria
  • mustapippuria
  • 20 g vaaleaa balsamicoa (1 rkl)
  • 20 g voita
  • 100 g kantarelleja

Valmistusohje

Makkara: Jauha liha ja ihra lihamyllyssä. Hienonna sipulit, chili ja paprika. Freesaa pannulla ja jäähdytä. Yhdistä jauhetun lihan kanssa. Lisää lihamassaan paprika- ja chilijauheet sekä jäämurska. Valmista makkarat makkarakoneella tai pursottaen. Höyrytä makkaroita 100 asteessa noin 5 min. Paista öljyssä.

Lisuke: Paista sienet voissa. Valmista vinegrettekastike ja lisää siihen kaprikset. Paista perunoita hieman kantarellien kanssa. Mausta kaprisvinegretellä. Koristeeksi tuoretta rakuunaa ja viininsuolaheinää.

Lisää aiheesta:

Itsetehty lenkkimakkara juuresten keraBenjamin maatilatorin possua "bbq", linssisalaattia ja aioliaLammasmakkaraHirvimakkara ja varhaiskaalihöystöGrillattu siankylki ja salotti-punaviinikastikePastaa, tuoreita sieniä ja lihasuikaleita sinappi-kermakastikkeessa
MakkaraKananmunatonGluteenitonTop ChefSienisatoPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Makkara
  • 08.05.202315:45
    Fenkoliruokia

    Harri Syrjäsen chorizo-fenkolipasta

  • 11.07.202108:00
    Paistettu makkara

    Siniset "dogit" – Kari Aihisen yllättävä ohje lenkkimakkarasta

  • 21.09.201707:30
    Juurekset

    Maukas juures-chorizopannu

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kotitekoinen salsicca

  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Makkaraa ja mustia papuja