Leivitettyä kassleria tomaattikastikkeessa

Tomaattikastike sopii tavattoman hyvin yhteen sianlihan kanssa. Tässä reseptissä kassler paneroidaan ohuelti ja tarjoillaan tomaattikastikkeen, kuullotettujen vihannesten ja perunamuhennoksen kera.

4 annosta

  • 4 kasslerviipaletta
  • suolaa ja pippuria
  • 1 kananmuna
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl korppujauhoja

Tomaattikastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl tomaattipyreetä
  • 5 dl kasvislientä
  • timjamia
  • suolaa ja pippuria

Vihannekset

  • ½ punainen paprika
  • ½ keltainen paprika
  • ½ vihreä paprika
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 dl hillosipuleita

Tarjoiluun

  • perunamuhennosta

Valmistusohje

1. Tomaattikastike: Sulata voi kattilassa. Siirrä kattila levyltä ja vatkaa jauhot voihin. Pane kattila takaisin levylle ja kaada joukkoon lihalientä vähän kerrallaan. Lisää tomaattipyree. Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla.

2. Nuiji kasslerviipaleet. Vatkaa muna. Pane matalille lautasille jauhoja ja korppujauhoja, molemmat eri lautasille. Pyöräytä kasslerviipaleita ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja viimeiseksi korppujauhoissa. Paista viipaleita voissa matalalla lämmöllä, noin neljä minuuttia kummaltakin puolelta.

3. Vihannekset: Suikaloi paprika ja kesäkurpitsa. Kuullota vihanneksia voissa ja sekoita sitten mukaan hillosipuli. Tarjoile kassler tomaattikastikkeen, kuullotettujen vihannesten ja perunamuhennoksen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.