Leivitettyä kassleria tomaattikastikkeessa
Tomaattikastike sopii tavattoman hyvin yhteen sianlihan kanssa. Tässä reseptissä kassler paneroidaan ohuelti ja tarjoillaan tomaattikastikkeen, kuullotettujen vihannesten ja perunamuhennoksen kera.
4 annosta
- 4 kasslerviipaletta
- suolaa ja pippuria
- 1 kananmuna
- ½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl korppujauhoja
Tomaattikastike
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 dl tomaattipyreetä
- 5 dl kasvislientä
- timjamia
- suolaa ja pippuria
Vihannekset
- ½ punainen paprika
- ½ keltainen paprika
- ½ vihreä paprika
- 1 kesäkurpitsa
- 1 dl hillosipuleita
Tarjoiluun
- perunamuhennosta
Valmistusohje
1. Tomaattikastike: Sulata voi kattilassa. Siirrä kattila levyltä ja vatkaa jauhot voihin. Pane kattila takaisin levylle ja kaada joukkoon lihalientä vähän kerrallaan. Lisää tomaattipyree. Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla.
2. Nuiji kasslerviipaleet. Vatkaa muna. Pane matalille lautasille jauhoja ja korppujauhoja, molemmat eri lautasille. Pyöräytä kasslerviipaleita ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja viimeiseksi korppujauhoissa. Paista viipaleita voissa matalalla lämmöllä, noin neljä minuuttia kummaltakin puolelta.
3. Vihannekset: Suikaloi paprika ja kesäkurpitsa. Kuullota vihanneksia voissa ja sekoita sitten mukaan hillosipuli. Tarjoile kassler tomaattikastikkeen, kuullotettujen vihannesten ja perunamuhennoksen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka