Leikkeleitä ja herkkusienisosetta
Kun seuraavan kerran käyt ruokaostoksilla, piipahda myös herkkutiskillä, jossa on usein kaikenlaisia lihatuotteita houkuttelevaa alkuruokalautasta varten. Leikkeleiden lisänä voit tarjota herkkusienisosetta, johon vermutti tuo mukavan säväyksen. Koristeeksi sopii muutama terälehti keitetystä latva-artisokasta.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 120 g parmankinkkua
- 120 g maalaispasteijaa
- 120 g italialaista salamia
Herkkusienisose
- 200 g herkkusieniä
- 4 rkl kuivaa vermuttia
- suolaa ja valkopippuria
- ½ dl ranskankermaa
Valmistusohje
1. Herkkusienisose: Puhdista herkkusienet. Säästä muutamia sieniä koristelua varten ja paloittele loput. Sekoita herkkusienet, vermutti ja ranskankerma lähes tasaiseksi soseeksi tehosekoittimella. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla ja nosta sose jääkaappiin pariksi tunniksi.
2. Asettele leikkeleet lautasille, lusikoi lisäksi herkkusienisosetta ja koristele herkkusieniviipaleilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Taivaallinen omenahillo