Leikkeleitä ja herkkusienisosetta
Kun seuraavan kerran käyt ruokaostoksilla, piipahda myös herkkutiskillä, jossa on usein kaikenlaisia lihatuotteita houkuttelevaa alkuruokalautasta varten. Leikkeleiden lisänä voit tarjota herkkusienisosetta, johon vermutti tuo mukavan säväyksen. Koristeeksi sopii muutama terälehti keitetystä latva-artisokasta.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 120 g parmankinkkua
- 120 g maalaispasteijaa
- 120 g italialaista salamia
Herkkusienisose
- 200 g herkkusieniä
- 4 rkl kuivaa vermuttia
- suolaa ja valkopippuria
- ½ dl ranskankermaa
Valmistusohje
1. Herkkusienisose: Puhdista herkkusienet. Säästä muutamia sieniä koristelua varten ja paloittele loput. Sekoita herkkusienet, vermutti ja ranskankerma lähes tasaiseksi soseeksi tehosekoittimella. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla ja nosta sose jääkaappiin pariksi tunniksi.
2. Asettele leikkeleet lautasille, lusikoi lisäksi herkkusienisosetta ja koristele herkkusieniviipaleilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan