Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lehtipihvit, pekonia ja juuresmuusia

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Neljälle

  • 4 isoa lehtipihviä
  • suolaa ja pippuria
  • 2 maustemittaa timjamia
  • 140 g pekonisuikaleita

Juuressose

  • 4-6 perunaa
  • 2 palsternakkaa
  • 1 lohko lanttua
  • suolaa ja pippuria
  • 1 dl lihalientä tai kermaa
  • 1 munankeltuainen
  • 1 rkl voita

Valmistusohje

1. Paloittele kuoritut perunat ja juurekset ja keitä ne pehmeiksi vähäsuolaisessa vedessä. Muussaa ne hyvin, mausta ja ohenna lihaliemellä tai kermalla, lisää keltuainen ja nokare voita.

2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Lusikoi tai pursota sose uunivadille. Gratinoi 5 minuuttia.

3. Paista pekonisuikaleet rapeiksi ja valuta talouspaperilla. Paista sen jälkeen maustetut lehtipihvit pekoninrasvassa. Tarjoile kaikki yhdessä.

Tavallisen peruna- tai juuressoseen saa kauniisti ylellisen näköiseksi gratinoimalla uunissa. Jos vielä tarjoat lehtipihvien kanssa valkosipulivoita ja vierellä gratinoituja tomaatinpuolikkaita ateria on kuin kapakan lankkupihvit.

Lisää aiheesta:

Maa-artisokka-pekonileipäHalloumijuustoa paahdettujen juuresten keraSuutarinlaatikkoLehtipihvi, keltuainen ja piparjuuriraastePossunfilee-artisokkaleivokset ja sienimuhennosPerinteiset lehtipihvit
LehtipihviGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lehtipihvi
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lehtipihvit piparjuuren ja suolakurkkujen kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lehtipihvi juustotäytteellä

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Stroganoff-lehtipihvipannu

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lehtipihvi, keltuainen ja piparjuuriraaste

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lehtipihviä ja raastettua piparjuurta