Tavallisen peruna- tai juuressoseen saa kauniisti ylellisen näköiseksi gratinoimalla uunissa. Jos vielä tarjoat lehtipihvien kanssa valkosipulivoita ja vierellä gratinoituja tomaatinpuolikkaita ateria on kuin kapakan lankkupihvit.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 4 isoa lehtipihviä
- suolaa ja pippuria
- 2 maustemittaa timjamia
- 140 g pekonisuikaleita
Juuressose
- 4-6 perunaa
- 2 palsternakkaa
- 1 lohko lanttua
- suolaa ja pippuria
- 1 dl lihalientä tai kermaa
- 1 munankeltuainen
- 1 rkl voita
Valmistusohje
1. Paloittele kuoritut perunat ja juurekset ja keitä ne pehmeiksi vähäsuolaisessa vedessä. Muussaa ne hyvin, mausta ja ohenna lihaliemellä tai kermalla, lisää keltuainen ja nokare voita.
2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Lusikoi tai pursota sose uunivadille. Gratinoi 5 minuuttia.
3. Paista pekonisuikaleet rapeiksi ja valuta talouspaperilla. Paista sen jälkeen maustetut lehtipihvit pekoninrasvassa. Tarjoile kaikki yhdessä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!