Lehtipihviä ja raastettua piparjuurta
Lehtipihvi, raastettu piparjuuri, herneet ja perunamuusi sopii vaikka perjantailounaaksi - ja voihan sitä hemmotella itseään muulloinkin!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 lehtipihviä à 150 g, mieluiten fileetä
- 1 dl raastettua piparjuurta
- 200 g vihreitä herneitä
Perunamuusi
- 8 keskikokoista perunaa
- 2 dl kuumaa maitoa
- 2 rkl voita
- suolaa, pippuria, halutessasi hieman jauhettua muskottia
Valmistusohje
1. Perunamuusi: Keitä kuoritut perunat pehmeiksi, kaada vesi pois ja muussaa perunat survimella tai sähkövatkaimella. Lisää maito ja voi samalla voimakkaasti sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Keitä herneet kevyesti suolatussa vedessä voinokareen kera. Pakasteherneet keitetään pakkauksen ohjeen mukaan. Raasta piparjuuri karkeasti.
3. Mausta lehtipihvit suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Paista ne nopeasti kuumassa pannussa voissa.
4. Tarjoile lehtipihvit raastetun piparjuuren, herneiden ja muusin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa