Lehtipihviä ja raastettua piparjuurta

Lehtipihvi, raastettu piparjuuri, herneet ja perunamuusi sopii vaikka perjantailounaaksi - ja voihan sitä hemmotella itseään muulloinkin!

Neljälle

  • 4 lehtipihviä à 150 g, mieluiten fileetä
  • 1 dl raastettua piparjuurta
  • 200 g vihreitä herneitä

Perunamuusi

  • 8 keskikokoista perunaa
  • 2 dl kuumaa maitoa
  • 2 rkl voita
  • suolaa, pippuria, halutessasi hieman jauhettua muskottia

Valmistusohje

1. Perunamuusi: Keitä kuoritut perunat pehmeiksi, kaada vesi pois ja muussaa perunat survimella tai sähkövatkaimella. Lisää maito ja voi samalla voimakkaasti sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Keitä herneet kevyesti suolatussa vedessä voinokareen kera. Pakasteherneet keitetään pakkauksen ohjeen mukaan. Raasta piparjuuri karkeasti.

3. Mausta lehtipihvit suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Paista ne nopeasti kuumassa pannussa voissa.

4. Tarjoile lehtipihvit raastetun piparjuuren, herneiden ja muusin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.