Lehtipihvi piparjuuren kera

Paista lehtipihvi kuumalla pannulla nopeasti, muutoin se sitkistyy. Seuraksi sopii runsas annos piparjuurta sekä perunamuhennos ja herneet.

4 annosta

  • 750 g naudanfileetä
  • 8-10 perunaa
  • 2-2½ dl lämmitä maitoa
  • 2 rkl voita
  • 1 pala piparjuurta, noin 100 g
  • 4 munankeltuaista
  • 200 g sokeriherneitä
  • suolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa lihafilee neljään osaan. Pane lihapalat muovipussiin ja nuiji ne ohuiksi lehtipihveiksi. Kuori ja keitä perunat. Vatkaa ne sähkövatkaimella rikki lisäten samalla lämmintä maitoa ja hieman suolaa, niin että syntyy tasainen muhennos.

2. Puhdista sokeriherneet. Keitä hieman vettä, pane joukkoon teelusikallinen suolaa ja ruokalusikallinen voita, lisää sokeriherneet ja anna kiehua 2-3 minuutin ajan, ei pidempään. Raasta piparjuuri.

3. Paista lehtipihvejä voissa puolen minuutin ajan kummaltakin puolelta. Aseta ne lämmitetyille lautasille, kasaa sitten aimo annos piparjuurta kullekin pihville. Tee kuoppa piparjuurikummun keskelle ja aseta siihen varovasti munankeltuainen, yksi annosta kohti. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!