Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lehtipihvi piparjuuren kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Paista lehtipihvi kuumalla pannulla nopeasti, muutoin se sitkistyy. Seuraksi sopii runsas annos piparjuurta sekä perunamuhennos ja herneet.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

4 annosta

  • 750 g naudanfileetä
  • 8-10 perunaa
  • 2-2½ dl lämmitä maitoa
  • 2 rkl voita
  • 1 pala piparjuurta, noin 100 g
  • 4 munankeltuaista
  • 200 g sokeriherneitä
  • suolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa lihafilee neljään osaan. Pane lihapalat muovipussiin ja nuiji ne ohuiksi lehtipihveiksi. Kuori ja keitä perunat. Vatkaa ne sähkövatkaimella rikki lisäten samalla lämmintä maitoa ja hieman suolaa, niin että syntyy tasainen muhennos.

2. Puhdista sokeriherneet. Keitä hieman vettä, pane joukkoon teelusikallinen suolaa ja ruokalusikallinen voita, lisää sokeriherneet ja anna kiehua 2-3 minuutin ajan, ei pidempään. Raasta piparjuuri.

3. Paista lehtipihvejä voissa puolen minuutin ajan kummaltakin puolelta. Aseta ne lämmitetyille lautasille, kasaa sitten aimo annos piparjuurta kullekin pihville. Tee kuoppa piparjuurikummun keskelle ja aseta siihen varovasti munankeltuainen, yksi annosta kohti. Tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

PorkkanagratiiniPannupihvi ja sipuliliemiLehtipihvi, keltuainen ja piparjuuriraastePerinteiset lehtipihvitLuumusilavoitu sianniskaMerimiespihvit ulkofileestä
LehtipihviGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lehtipihvi
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lehtipihvit piparjuuren ja suolakurkkujen kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lehtipihvi juustotäytteellä

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Stroganoff-lehtipihvipannu

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lehtipihvi, keltuainen ja piparjuuriraaste

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lehtipihviä ja raastettua piparjuurta