Lehtikaaligratiini

Lehtikaali on maukkaimmillaan keskellä talvea. Gratiiniin voit käyttää joko tuoretta tai pakastettua lehtikaalia. Kasvissyöjän varma suosikki.

4 annosta

  • 500 g lehtikaalia
  • ½ sipuli
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 50 g juustoraastetta
  • 3 munaa
  • 1 dl kahvikermaa
  • 1/4 tl raastettua muskottipähkinää
  • 1 rkl voita
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Sulata pakastettu lehtikaali, purista pois mahdollisimman paljon nestettä ja hienonna. Voitele uuninkestävä vuoka ja kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Vatkaa munat kevyesti ja lisää joukkoon kerma ja juustoraaste. Säästä kuitenkin 1½ rkl juustoraasteesta gratinointiin. Lisää mausteeksi ½ tl suolaa sekä pippuria ja vastaraastettua muskottipähkinää.

3. Kuullota sipuli ja valkosipulinkynnet voissa kattilassa niin että sipuli pehmenee hieman, muttei ruskistu. Kääntele lehtikaali sipulin joukkoon, nosta kattila levyltä ja lisää joukkoon munaseos. Kaada gratiini vuokaan, ripottele pinnalle juustoa ja gratinoi uunissa 20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!