Resepti: Nicolas Thieulon
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 4 latva-artisokkaa
- 1 roomansalaatti (tai muu vihreä salaatti)
- 60 g mantelilastuja
- 2 dl kermaviiliä
- 5 cl siiderietikkaa
- tuoretta basilikaa
- 1 sitruunan mehu
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
Keitä latva-artisokkia suolavedessä noin 20 minuuttia. Valuta ja irrota latva-artisokasta kanta, lehdet ja parta, kunnes jäljellä on enää artisokanpohja. Kostuta pohjat sitruunalla.
Paahda mantelilastut paistinpannulla.
Sekoita kermaviiliin etikka ja mausta suolalla sekä pippurilla.
Tee annokset asettelemalla lautasille salaattia, artisokanpohjat ja kastike.
Ripottele päälle mantelilastuja ja silputtua basilikaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!