Latva-artisokkasalaatti ja siiderikastike
Resepti: Nicolas Thieulon
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 4 latva-artisokkaa
- 1 roomansalaatti (tai muu vihreä salaatti)
- 60 g mantelilastuja
- 2 dl kermaviiliä
- 5 cl siiderietikkaa
- tuoretta basilikaa
- 1 sitruunan mehu
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
Keitä latva-artisokkia suolavedessä noin 20 minuuttia. Valuta ja irrota latva-artisokasta kanta, lehdet ja parta, kunnes jäljellä on enää artisokanpohja. Kostuta pohjat sitruunalla.
Paahda mantelilastut paistinpannulla.
Sekoita kermaviiliin etikka ja mausta suolalla sekä pippurilla.
Tee annokset asettelemalla lautasille salaattia, artisokanpohjat ja kastike.
Ripottele päälle mantelilastuja ja silputtua basilikaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan