Latva-artisokkasalaatti ja siiderikastike

Resepti: Nicolas Thieulon

Ainekset

  • 4 latva-artisokkaa
  • 1 roomansalaatti (tai muu vihreä salaatti)
  • 60 g mantelilastuja
  • 2 dl kermaviiliä
  • 5 cl siiderietikkaa
  • tuoretta basilikaa
  • 1 sitruunan mehu
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

Keitä latva-artisokkia suolavedessä noin 20 minuuttia. Valuta ja irrota latva-artisokasta kanta, lehdet ja parta, kunnes jäljellä on enää artisokanpohja. Kostuta pohjat sitruunalla.

Paahda mantelilastut paistinpannulla.

Sekoita kermaviiliin etikka ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Tee annokset asettelemalla lautasille salaattia, artisokanpohjat ja kastike.

Ripottele päälle mantelilastuja ja silputtua basilikaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.