Latva-artisokka – tomaatti piirakka
Ihana piiras tarjotaan tomaatti-punasipulisalaatin kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 4 annosta
Pohja
- 375g valmista piirakkataikinaa
Täyte
- 1 rkl Dijon sinappia
- 1 prk (285g) Saclà latva-artisokkaa
- 3 suurta pihvitomaattia
- kourallinen tuoreita basilikanlehtiä
- 75g Gorgonzola juustoa
- merisuolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Esilämmitä uuni 190°C.
Levitä piirakkataikina voidellun uunivuoan pohjalle. Valele piirakkataikina sinapilla.
Asettele valutetut latva-artisokat, viipaloidut tomaatit sekä revitty basilika piirakkapohjan päälle. Ripottele paloiteltu juusto päälle. Mausta suolalla ja pippurilla.
Paista uunissa 20-25 minuuttia - tai kunnes piirakan reunat ovat kullanruskeat. Leikkaa piirakka ja tarjoile tomaatti-punasipulisalaatin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka