Latva-artisokat yrttivoilla
Käytä suolaista voita yrttivoihin ja aseta tarjolle myös hiutalesuolaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 latva-artisokkaa
- suolaa
- ½ sitruuna
Yrttivoi
- 100 g voita
- ½ sitruunan raastettu kuori
- 1 tl rakuunaa
- 1 rkl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Murra artisokista varret ja poista samalla säikeitä niiden pohjasta. Keitä artisokat pehmeiksi runsaassa, suolatussa vedessä johon olet lisännyt puolikkaan sitruunan, n. 40 minuuttia. Artisokat ovat valmiita kun lehdet irtoavat helposti pohjista. Valuta valmiit artisokat.
2. Sekoita voi pehmeäksi, jaa se kahteen osaan ja mausta puolet raastetulla sitruunankuorella, loput rakuunalla ja persiljalla.
3. Tarjoile artisokat kuumina yrttivoin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa