Latva-artisokat yrttivoilla

Käytä suolaista voita yrttivoihin ja aseta tarjolle myös hiutalesuolaa.

Neljälle

  • 4 latva-artisokkaa
  • suolaa
  • ½ sitruuna

Yrttivoi

  • 100 g voita
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • 1 tl rakuunaa
  • 1 rkl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Murra artisokista varret ja poista samalla säikeitä niiden pohjasta. Keitä artisokat pehmeiksi runsaassa, suolatussa vedessä johon olet lisännyt puolikkaan sitruunan, n. 40 minuuttia. Artisokat ovat valmiita kun lehdet irtoavat helposti pohjista. Valuta valmiit artisokat.

2. Sekoita voi pehmeäksi, jaa se kahteen osaan ja mausta puolet raastetulla sitruunankuorella, loput rakuunalla ja persiljalla.

3. Tarjoile artisokat kuumina yrttivoin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.