Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Latva-artisokat yrttivoilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Käytä suolaista voita yrttivoihin ja aseta tarjolle myös hiutalesuolaa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 4 latva-artisokkaa
  • suolaa
  • ½ sitruuna

Yrttivoi

  • 100 g voita
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • 1 tl rakuunaa
  • 1 rkl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Murra artisokista varret ja poista samalla säikeitä niiden pohjasta. Keitä artisokat pehmeiksi runsaassa, suolatussa vedessä johon olet lisännyt puolikkaan sitruunan, n. 40 minuuttia. Artisokat ovat valmiita kun lehdet irtoavat helposti pohjista. Valuta valmiit artisokat.

2. Sekoita voi pehmeäksi, jaa se kahteen osaan ja mausta puolet raastetulla sitruunankuorella, loput rakuunalla ja persiljalla.

3. Tarjoile artisokat kuumina yrttivoin kera.

Lisää aiheesta:

Latva-artisokat tomaattikastikkeellaLatva-artisokkaa vuohenjuustotäytteelläGratinoidut latva-artisokanpohjatPehmeät artisokansydämetLatva-artisokkasalaatti parmesaanillaHerkkusienillä täytetyt latva-artisokat
Täytetty artisokkaKananmunatonGluteenitonKasvisruokaAlkuruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Täytetty artisokka
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Suupalat punaisella mädillä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Täytetyt latva-artisokat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Latva-artisokat yrttivoilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Latva-artisokkaa vuohenjuustotäytteellä

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Ravunpyrstöillä täytetyt latva-artisokat