Latva-artisokat tomaattikastikkeella
Kun syö latva-artisokkaa ensimmäistä kertaa, kaikki on hieman outoa. Sitten oppii vetämään lehdet irti ja syömään niiden alimmat osat. Sitten pohjista irrotetaan ”parta” ja nautiskellaan loput.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 tuoretta latva-artisokkaa
- 1 sitruuna
Kastike
- 2 dl ranskankermaa
- 1 rkl majoneesia
- 1-2 rkl tomaattipyreetä
- 1 maustemitta cayennepippuria
- suolaa
- hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Murra artisokkien varret ja keitä artisokat kokonaisina runsaassa, suolatussa vedessä. Lisää veteen halkaistu sitruuna ja keitä hiljalleen kunnes artisokkien alimmat lehdet irtoavat helposti, n. 40 minuuttia.
2. Valuta ja anna artisokkien jäähtyä.
3. Sekoita kastike ja tarjoile se erikseen artisokkien kera. Anna jokaisen poimia lehti kerrallaan ja kastaa kastikkeeseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Taivaallinen omenahillo