Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Latva-artisokat tomaattikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 4 tuoretta latva-artisokkaa
  • 1 sitruuna

Kastike

  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 rkl majoneesia
  • 1-2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 maustemitta cayennepippuria
  • suolaa
  • hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Murra artisokkien varret ja keitä artisokat kokonaisina runsaassa, suolatussa vedessä. Lisää veteen halkaistu sitruuna ja keitä hiljalleen kunnes artisokkien alimmat lehdet irtoavat helposti, n. 40 minuuttia.

2. Valuta ja anna artisokkien jäähtyä.

3. Sekoita kastike ja tarjoile se erikseen artisokkien kera. Anna jokaisen poimia lehti kerrallaan ja kastaa kastikkeeseen.

Lisää aiheesta:

Latva-artisokat yrttivoillaLatva-artisokkaa vuohenjuustotäytteelläLatva-artisokka ja voivaahtoLatva-artisokat ja yrttimajoneesiLatva-artisokkasalaatti parmesaanillaHerkkusienillä täytetyt latva-artisokat
Latva-artisokkasalaattiGluteenitonKasvisruokaAlkuruoatKasvisruoka

Kun syö latva-artisokkaa ensimmäistä kertaa, kaikki on hieman outoa. Sitten oppii vetämään lehdet irti ja syömään niiden alimmat osat. Sitten pohjista irrotetaan ”parta” ja nautiskellaan loput.

Tuoreimmat aiheesta

Latva-artisokkasalaatti
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Latva-artisokat tomaattikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Latva-artisokkasalaatti ja siiderikastike

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Latva-artisokka ja voivaahto

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Pehmeät artisokansydämet

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Hiillostetut artisokat