Mainos
Mainos

12.2.2015. Huomenta Suomen Makuja-osiossa valmistettiin laskiaispullia Olga Temosen johdolla.

18 isoa pullaa

  • 5 dl vettä
  • 1 pala (50g) tuorehiivaa
  • 2 dl intiaanisokeria tai 2 dl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 150 g pehmeää voita tai 1 dl ruokaöljyä
  • 14 dl vaaleita spelttijauhoja

MANTELIMASSA

  • 125 g kuorittuja manteleita tai mantelijauhetta
  • 100 g tomusokeria
  • 1 munanvalkuainen

TÄYTE

  • 2 dl vispikermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

PINNALLE

  • tomusokeria

Valmistusohje

Tee pullataikina: Sekoita isossa kulhossa kädenlämpöinen vesi, hiiva, intiaanisokeri, suola ja kardemumma. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vatkaa taikinaa napakasti. Kun taikinasta tulee liian jäykkää vatkattavaksi, jatka vaivaamista käsin.

Vaivaa pehmeä voi tai ruokaöljy sekä loput jauhot taikinaan. Vaivaa taikinaa huolellisesti, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinan alla.

Leivo taikinasta 18 pyöreää, isohkoa pikkupullaa. Laita ne pellille leivinpaperin päälle. Kohota niitä lämpimässä liinan alla 30 minuuttia ennen paistamista.

Paista pullia ilman voitelua 200 asteessa (tai kiertoilmalla 175 asteessa) 12–15 minuutin ajan, tai kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita. Anna jäähtyä.

Jauha mantelit hienoksi ja sekoita joukkoon tomusokeri. Lisää kananmunan valkuaista vähitellen, käytä sitä vain sen verran että saat massasta napakkaa ja joustavaa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Leikkaa jäähtyneistä pullista ”hattu” pois ja laita pohjapalan päälle ensin mantelimassaa (tai hilloa) ja päälle kermavaahtoa. Laita hattu takaisin ja siivilöi päälle reilusti tomusokeria.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.