Lapinrieskakorit lohi- ja katkaraputäytteellä

Tämä ruokalaji saattaa näyttää monimutkaiselta, mutta rieskakorit on itse asiassa helppo tehdä kotikokinkin taidoin. Leipäkorit, täytteen ja salaatinlehdet voi hyvin tehdä etukäteen ja nämä alkupalat voi viimeistellä juuri ennen tarjoilua, etteivät korinpohjat ehdi kostua.

Neljälle

  • 4 isoa ohutta lapinrieskaa
  • 400 g katkarapuja kuorineen
  • 200 g kylmäsavustettua lohta
  • 1 dl kermaviiliä
  • 2 rkl majoneesia
  • 2 rkl tillisilppua
  • salaatinlehtiä
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Keitä isossa kattilassa vettä ja höyrytä rieskat yksi kerrallaan kiehuvan veden yllä. Korin muotoilet helposti höyryn pehmentämästä rieskasta, kun painat sen esim. nurinkäännetyn korkean juomalasin ympärille. Anna kovettua ja pane sitten uuniin 7 minuutiksi. Jäähdytä.

2. Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet. Kuori katkaravut ja kuutioi lohi. Sekoita yhteen kermaviili, majoneesi, tillisilppu, suola ja pippuri. Kääntele varovasti joukkoon katkaravut ja lohikuutiot.

3. Aseta muutama hieno salaatinlehti leipäkorien pohjalle. Jaa katkarapu-lohiseos koreihin ja tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja