Lapinlaatikko

Poronkäristys on todellinen pakastealtaan piilotettu herkku. Se on makoisaa sipulin ja kantarellien kanssa. Voit myös käyttää muita sieniä.

Kahdelle

  • 1 pkt pakastettua poronkäristystä (n. 200 g)
  • voita
  • 1 keltasipuli, hienonnettu
  • 1 prk kantarelleja, tai 150 g tuoreita
  • 1 kananmuna
  • 2 dl kahvikermaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista poronkäristys paistinpannussa voissa kunnes se saa väriä. Mausta ja laita käristys kevyesti voideltuun uunivuokaan.

2. Paista sipulit ja valutetut kantarellit ja laita vuokaan.

3. Vatkaa muna ja kerma, mausta kevyesti ja kaada vuokaan. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia kunnes munakerma on jähmettynyt.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja