Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lapinlaatikko

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Poronkäristys on todellinen pakastealtaan piilotettu herkku. Se on makoisaa sipulin ja kantarellien kanssa. Voit myös käyttää muita sieniä.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Kahdelle

  • 1 pkt pakastettua poronkäristystä (n. 200 g)
  • voita
  • 1 keltasipuli, hienonnettu
  • 1 prk kantarelleja, tai 150 g tuoreita
  • 1 kananmuna
  • 2 dl kahvikermaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista poronkäristys paistinpannussa voissa kunnes se saa väriä. Mausta ja laita käristys kevyesti voideltuun uunivuokaan.

2. Paista sipulit ja valutetut kantarellit ja laita vuokaan.

3. Vatkaa muna ja kerma, mausta kevyesti ja kaada vuokaan. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia kunnes munakerma on jähmettynyt.

Lisää aiheesta:

JänispatéHunajapaistettua siankylkeä pinaatin keraPyttipannu poronkäristyksestäJuustopaistiPoronkäristyspata herkkusienten keraPyttipannu munankeltuaisten kera
PoronkäristysGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Poronkäristys
  • 24.09.202115:30
    Viiden jälkeen

    Kim Mikkolan Poro XO

  • 18.02.201300:00
    Riista

    Riistakäristystä ja pastaa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Riistakäristyspannu kantarellien kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Poronkäristyspata herkkusienten kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Poronkäristys sienten ja punasipulin kera