Lapinlaatikko

Poronkäristys on todellinen pakastealtaan piilotettu herkku. Se on makoisaa sipulin ja kantarellien kanssa. Voit myös käyttää muita sieniä.

Kahdelle

  • 1 pkt pakastettua poronkäristystä (n. 200 g)
  • voita
  • 1 keltasipuli, hienonnettu
  • 1 prk kantarelleja, tai 150 g tuoreita
  • 1 kananmuna
  • 2 dl kahvikermaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista poronkäristys paistinpannussa voissa kunnes se saa väriä. Mausta ja laita käristys kevyesti voideltuun uunivuokaan.

2. Paista sipulit ja valutetut kantarellit ja laita vuokaan.

3. Vatkaa muna ja kerma, mausta kevyesti ja kaada vuokaan. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia kunnes munakerma on jähmettynyt.

Parhaat ruokaohjelmat