Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lanttugratiinia, tomaattia ja basilikaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lantusta voi tehdä muutakin kuin lanttulaatikkoa. Hieman mausteisen makunsa ansiosta se sopii erinomaisesti tähän välimerelliseen juuresgratiiniin.

  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 annosta

  • 1 lanttu
  • 6 perunaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl pippuria
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 dl maitoa
  • 1 rkl ranskalaista sinappia
  • 15 kirsikkatomaattia
  • 2 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja leikkaa lanttu ja perunat ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi basilikan lehdet. Lado juuresviipaleet kerroksittain uuninkestävään vuokaan ja ripottele pinnalle suolaa ja pippuria sekä puolet basilikasta.

2. Sekoita kerma, maito ja sinappi ja kaada juuresviipaleiden päälle. Paista gratiinia noin 10 minuuttia.

3. Ota vuoka uunista ja levitä sen pinnalle halkaistut kirsikkatomaatit. Ripottele pinnalle myös juustoraaste ja loppu basilika. Jatka gratinoimista vielä 10 minuuttia

Lisää aiheesta:

Haalea vegesalaattiHerkkusienisalaatti ja sinappikastikeLammasmureketta ja munakoisoaMunakoisosalaattiBalsamicossa haudutetut punajuuret ja tuoretta mozzarellajuustoaProvencelainen gratiini
KasvisgratiiniLisäkeruoatGluteenitonKasvisruokaPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisgratiini
  • 11.10.202210:57
    Hellapoliisi

    Kukkakaaligratiini – gratinoitu kukkakaali on syksyn ehdoton herkkuruoka

  • 06.07.201813:54
    Hellapoliisi

    Kasvisgratiini

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porkkanagratiini

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Gratinoidut endiivit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gratinoitua fenkolia