Lanttugratiinia, tomaattia ja basilikaa

Lantusta voi tehdä muutakin kuin lanttulaatikkoa. Hieman mausteisen makunsa ansiosta se sopii erinomaisesti tähän välimerelliseen juuresgratiiniin.

4 annosta

  • 1 lanttu
  • 6 perunaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl pippuria
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 dl maitoa
  • 1 rkl ranskalaista sinappia
  • 15 kirsikkatomaattia
  • 2 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja leikkaa lanttu ja perunat ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi basilikan lehdet. Lado juuresviipaleet kerroksittain uuninkestävään vuokaan ja ripottele pinnalle suolaa ja pippuria sekä puolet basilikasta.

2. Sekoita kerma, maito ja sinappi ja kaada juuresviipaleiden päälle. Paista gratiinia noin 10 minuuttia.

3. Ota vuoka uunista ja levitä sen pinnalle halkaistut kirsikkatomaatit. Ripottele pinnalle myös juustoraaste ja loppu basilika. Jatka gratinoimista vielä 10 minuuttia

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja