Lanttugratiinia, tomaattia ja basilikaa
Lantusta voi tehdä muutakin kuin lanttulaatikkoa. Hieman mausteisen makunsa ansiosta se sopii erinomaisesti tähän välimerelliseen juuresgratiiniin.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 1 lanttu
- 6 perunaa
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl pippuria
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl kuohukermaa
- 1 dl maitoa
- 1 rkl ranskalaista sinappia
- 15 kirsikkatomaattia
- 2 dl juustoraastetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja leikkaa lanttu ja perunat ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi basilikan lehdet. Lado juuresviipaleet kerroksittain uuninkestävään vuokaan ja ripottele pinnalle suolaa ja pippuria sekä puolet basilikasta.
2. Sekoita kerma, maito ja sinappi ja kaada juuresviipaleiden päälle. Paista gratiinia noin 10 minuuttia.
3. Ota vuoka uunista ja levitä sen pinnalle halkaistut kirsikkatomaatit. Ripottele pinnalle myös juustoraaste ja loppu basilika. Jatka gratinoimista vielä 10 minuuttia
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti