Lankkupihvi bearnaisekastikkeella
Tämä on klassinen ravintolaruoka, joka oli erityisen suosittu 1970-luvulla. Voit yksinkertaistaa, ja tarjota valmiina ostettua bearnaisekastiketta.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Yksi pihvi
- 1 hieno entrecôte
- 1 annos perunasosetta
- 1 munankeltuainen
- 1 rkl juustoraastetta
- suolaa ja pippuria
- pari tomaattia
- vihreitä papuja
- parsaa
Bearnaisekastike
- 1 munankeltuainen
- ½ rkl vettä
- 75 g voisulaa
- sitruunamehua
- valkopippuria
- ½ tl rakuunaa
Lisäksi
- tammilankku
Valmistusohje
1. Mausta pihvi ja paista sitä 2 minuuttia kummaltakin puolelta kuumalla pannulla. Siirrä pihvi tammilankulle.
2. Sekoita perunasoseeseen munankeltuainen ja juustoraaste ja lusikoi nokareina tai pursota lankulle. Aseta viillettyjä tomaatteja, vihreitä papuja ja parsaa pihvin ympärille.
3. Kastike: Vatkaa munankeltuaista ja vettä kasarissa miedolla lämmöllä, kunnes seos sakenee. Ala lisätä voisulaa vatkaten keltuaisseokseen. Huomaa, että voisulan pitää olla samanlämpöistä kuin keltuaisseos, kun alat lisätä sitä. Mausta kastike ja ota se liedeltä, anna jäähtyä. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
4. Penslaa vihannekset ohuelti öljyllä ja laita lankku uuniin. Gratinoi, kunnes perunasose on kauniin väristä. Tarjoile kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti