Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lankkupihvi bearnaisekastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on klassinen ravintolaruoka, joka oli erityisen suosittu 1970-luvulla. Voit yksinkertaistaa, ja tarjota valmiina ostettua bearnaisekastiketta.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Yksi pihvi

  • 1 hieno entrecôte
  • 1 annos perunasosetta
  • 1 munankeltuainen
  • 1 rkl juustoraastetta
  • suolaa ja pippuria
  • pari tomaattia
  • vihreitä papuja
  • parsaa

Bearnaisekastike

  • 1 munankeltuainen
  • ½ rkl vettä
  • 75 g voisulaa
  • sitruunamehua
  • valkopippuria
  • ½ tl rakuunaa

Lisäksi

  • tammilankku

Valmistusohje

1. Mausta pihvi ja paista sitä 2 minuuttia kummaltakin puolelta kuumalla pannulla. Siirrä pihvi tammilankulle.

2. Sekoita perunasoseeseen munankeltuainen ja juustoraaste ja lusikoi nokareina tai pursota lankulle. Aseta viillettyjä tomaatteja, vihreitä papuja ja parsaa pihvin ympärille.

3. Kastike: Vatkaa munankeltuaista ja vettä kasarissa miedolla lämmöllä, kunnes seos sakenee. Ala lisätä voisulaa vatkaten keltuaisseokseen. Huomaa, että voisulan pitää olla samanlämpöistä kuin keltuaisseos, kun alat lisätä sitä. Mausta kastike ja ota se liedeltä, anna jäähtyä. Kuumenna uuni 250 asteeseen.

4. Penslaa vihannekset ohuelti öljyllä ja laita lankku uuniin. Gratinoi, kunnes perunasose on kauniin väristä. Tarjoile kastikkeen kera.

Lisää aiheesta:

Gratinoitua sieni-kinkkupaahtoleipääBroilerigratiiniKassler FlorentinePossunfilee ja gorgonzolakastikeT-luupihvit, kantarelleja ja bearnaiseGratinoitu taskuraputoast
LankkupihviGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lankkupihvi
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lankkupihvi riisisalaatilla

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Lankkupihvi eksoottisella salaatilla

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Lankkupihvi ja rosmariiniperunat

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lankkupihvi bearnaisekastikkeella