Lankkupihvi bearnaisekastikkeella

Tämä on klassinen ravintolaruoka, joka oli erityisen suosittu 1970-luvulla. Voit yksinkertaistaa, ja tarjota valmiina ostettua bearnaisekastiketta.

Yksi pihvi

  • 1 hieno entrecôte
  • 1 annos perunasosetta
  • 1 munankeltuainen
  • 1 rkl juustoraastetta
  • suolaa ja pippuria
  • pari tomaattia
  • vihreitä papuja
  • parsaa

Bearnaisekastike

  • 1 munankeltuainen
  • ½ rkl vettä
  • 75 g voisulaa
  • sitruunamehua
  • valkopippuria
  • ½ tl rakuunaa

Lisäksi

  • tammilankku

Valmistusohje

1. Mausta pihvi ja paista sitä 2 minuuttia kummaltakin puolelta kuumalla pannulla. Siirrä pihvi tammilankulle.

2. Sekoita perunasoseeseen munankeltuainen ja juustoraaste ja lusikoi nokareina tai pursota lankulle. Aseta viillettyjä tomaatteja, vihreitä papuja ja parsaa pihvin ympärille.

3. Kastike: Vatkaa munankeltuaista ja vettä kasarissa miedolla lämmöllä, kunnes seos sakenee. Ala lisätä voisulaa vatkaten keltuaisseokseen. Huomaa, että voisulan pitää olla samanlämpöistä kuin keltuaisseos, kun alat lisätä sitä. Mausta kastike ja ota se liedeltä, anna jäähtyä. Kuumenna uuni 250 asteeseen.

4. Penslaa vihannekset ohuelti öljyllä ja laita lankku uuniin. Gratinoi, kunnes perunasose on kauniin väristä. Tarjoile kastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!