Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lampaanpaisti ja yrttivoi

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Kahdeksalle

  • 2 kg lampaanpaistia
  • suolaa ja valkopippuria
  • 4 valkosipulinkynttä

Yrttivoi

  • 150 g kylmää voita
  • 3 rkl persiljasilppua
  • 3 rkl pinaattisilppua
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • raakapaistettuja perunoita
  • keitettyä parsaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet. Hiero lampaanpaisti kauttaaltaan valkosipulilla, suolalla ja pippurilla. Aseta se ritilälle uunipannun päälle ja paina lämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Varo, ettei mittari osu luuhun.

2. Anna paistin olla uunissa noin 2 tuntia, kunnes lämpömittari osoittaa 72 astetta (rosa liha) tai 77 astetta (läpikypsä). Nosta liha uunista ja kiedo se alumiinifolioon ainakin 20 minuutiksi.

3. Sekoita voi ja pilkotut persilja ja pinaatti mikserissä vihreäksi yrttivoiksi, mausta sulalla ja pippurilla myllystä. Viipaloi lampaanpaisti ohuella, terävällä veitsellä ja lusikoi yrttivoita päälle. Tarjoile raakapaistettujen perunoiden ja parsan kanssa.

Siitä riippumatta, haluatko lampaanpaistisi rosana vai läpipaistettuna, anna sen levätä uunista otettua vähintään 20 minuuttia ennen kuin alat viipaloida sitä. Silloin liha säilyttää mehevyytensä parhaiten.

Lisää aiheesta:

UunipaistiYrttitäytteinen lampaanpaistiValkosipulisilavoitu lampaanfileeMozzarellagratinoitu lampaanpaisti tomaattikastikkeellaTäytetty lammaskääryle ja kesäkurpitsaaPorter-paisti porosta
LampaanpaistiKananmunatonGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lampaanpaisti
  • 06.04.202014:25
    Pääsiäinen

    Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Italialainen lampaanpaisti

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Riimisuolattu lampaanpaisti ja juureskeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lampaanpaisti provencale

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Suolassa paistettu lampaanpaisti